Читај ми!

Бајерн изгубио први пут у 2020, Хофенхајм срушио шампионе свега!

Фудбалери Хофенхајма направили су велико изненађење у другом колу Бундеслиге и победили актуелне шампионе Немачке и Европе, екипу минхенског Бајерна. Хофенхајм је одиграо перфектну партију на свом стадиону и потпуно заслужено победио тренутно најбољи тим на свету, резултатом 4:1.

Баварци нису стигли да се одморе од напорног пута и освајања Суперкупа Европе у Будимпешти (били бољи од Севиље после продужетака), што су максимално искористили изабраници Себастијана Хенеса.

Тренер "плавих" перфектно је поставио утакмицу, Хофенхајм је могао и убедљивије да тријумфује, али ће бити задовољан што је постао први тим који је надиграо Бајерн у 2020. години – не само у Бундеслиги, него у свим такмичењима.

Екипа Хансија Флика последњи пут је поражена седмог децембра, када је боља била Борусија Менхенгладбах. Флик је доживео трећи пораз откад је сео на клупу Бавараца, уз само један реми.

У међувремену се клуб са "Алијанц арене" докопао трипле круне у Немачкој, а потом покорио и Европу.

Међутим, већ у првих пола сата домаћи играчи су најавили да су спремни за преокрет – прво је Ермин Бичакчић био највиши у скоку и донео предност Хофенхајму после корнера, да би Мунас Дабур "шмекерским" ударцем пребацио Мануела Нојера после асистенције Андреја Крамарића.

Хрватски репрезентативац наставио је са сјајним партијама на почетку нове сезоне, па је после хет-трика у уводној рунди, сада био стрелац два гола.

Није Хофенхајм пореметио ни леп погодак Џошуе Кимиха за 2:1 у финишу првог полувремена, па је у наставку преко Крамарића оверио тријумф.

Некадашњи нападач Лестер ситија је у 77. минуту крунисао сјајну акцију свог тима, а у надокнади времена сигурно извео једанаестерац.

Могао је Хофенхајм и убедљивије да тријумфује, али је Нојер још једном показао због чега је и даље међу најбољим голманима данашњице.

Хенесов тим је избио на прво место на табели са шест бодова, колико има и другопласирани Аугсбург, али оно што је важније, није дозволио Бајерну да се већ на старту првенства бодовно одлепи. Машинерија из Минхена тренутно је шести са три бода.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво