Суперкуп Европе пред навијачима, Бајерн и Севиља за први трофеј у сезони

Фудбалери Бајерна и Севиље играју утакмицу за трофеј Суперкупа Европе, а утакмица се игра у Будимпешти од 21.00 сат. Занимљиво је да ће утакмици присуствовати навијачи, први пут од пандемије коронавируса. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Два најбље европске екипе, по резултатима из прошле сезоне, Бајерн и Севиља, играју меч за титулу у Суперкупу Европе.

Утакмица ће се играти пред навијачима, први пут од избијања пандемије коронавируса. Меч ће посматрати 20.000 срећника, што је трећина капацитета стадиона у Будимпешти.

Баварци су шампиони Европе, одушевили су свет победама над Барселоном и Пари Сен-Жерменом и важе за фоварите у утакмици на "Пушкаш арени".

Ипак, Севиља је ко зна колико пута показала да се никога не плаши, али и да зна да игра велике утакмице. Екипа из Андалузије летос је шести пут освојила трофеј у Лиги Европе, а никада нису изгубилиу финалу.

Бајерн је и нову сезону у Бундеслиги почео застрашујуће, демолиран је Шалке резултатом 8:0, што значи да је екипа Хансија Флика само наставила тако где је стала у Португалији, играјући завршни турнир Лиге шампиона.

Севиља није играла такмичарске мечеве у овој сезони, па се не зна у каквој форми је тим Жулена Лопетегија, али сигурно су Шпанци спремни за велику позорницу и дуел против шампиона Европе.

Да Србија има свог представника у Будимпешти побринуо се Немања Гудељ који ће се наћи међу играчима Севиље на које рачуна Лопетеги.

Утакмица јесте ревијалног карактера, али обе екипе желеле би да освоје трофеј на почетку нове сезоне и улију себи самопоуздање пред најзначајније борбе у националним такмичењима и Лиги шампиона.

Утакмица у Будимпешти игра се од 21.00 сат, кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво