Читај ми!

Звездаши прикупили 239 јединица крви

Навијачи Црвене звезде прикупили су 239 јединица крви у хуманитарној акцији "Црвено-бела крв", која је данас 19. пут одржана на стадиону "Рајко Митић". Ова хуманитарна акција добила је специјалну награду као најуспешнија добровољна акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије.

Као награду за хумани гест, звездаши су добијали 50 одсто попуста у „Ред Стар" шопу.

"Очекивања су била велика, с обзиром на искуство које смо стекли организујући акције у сарадњи са Црвеном звездом, знали смо да емпатија, солидарност и хуманост не недостају свима онима којима су црвено-беле боје у срцу. Свака акција је организована када је то нама било најпотребније, то показује да навијачи Црвене звезде, уз управу клуба, имају висок степен друштвене одговорности према заједници у којој живе. Изузетно ми је драго што смо још једном остварили велики успех и прикупили 239 преко потребних јединица крви", истакла је Гордана Антуљесков, портпарол Института за трансфузију крви Србије.

У 2019. години биле су огранизоване три акције „Црвено-бела крв", а том приликом сакупљено је укупно 2.648 јединица крви.

Оборени су и рекорди, у августу је са 1.488 једница крви постављен нови дневни рекорд. Такође, хуманитарна акција "Црвено-бела крв" добила је специјалну награду као најуспешнија добровољна акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво