Опструкција фудбала ипак није победила, Партизан наставља европски сан

Тежак меч за фудбалере Партизана. Покушали су све током 90 минута игре, нису успели да пробију одбрану домаћина. Ипак у финишу првог продужетка искористили су своју шансу и са креча Натхо доноси црно-белима пролаз у наредну руду квалификација. У борби за плеј-оф Пaртизан ће наредног четвртка играти против белгиске екипе Шарлоа.

Дуго је Партизан тражио пут кроз згуснуту одбрану домаћина, али пукотине у одбрани није било, једине стопостотне шансе пропуштене су у првом полувремену (Садик и Асано). У другом полувремену није било шанси. Домаћин је одолевао налетима црно-белих и мало је недостајало да успе у својој намери да се докопа пенал лутрије.

Иако већину мечева у домаћем шампионату Партизан игра против тимова које се бране и своју шансу траже у контранападима, вечерас дуго нису успели да нађу решење за организовану одбрану домаћина. Као и у првом колу Партизан је прошао даље голом Натха са беле тачке.

Црно-бели су од самог старта преузели иницијативу, агресивно су кренули у напад. У почетку највише акција је ишло кроз средину, како је меч одмицао кренула је наша екипа и по боковима. Неколико покушаја ипак брзоплетост нападача - Садика и Асана, резултирало је пропуштеним приликама.

Домаћин је "паркирао аутобус" испред свог гола и покушао да опробаним рецептом стигне до пенала, и тако потражи своју шансу за пролаз даље. Размак између линије одбране и напада био је неких 20 метара, што је отежало посао играчима Партизана.

Црно-бели су имали апсолутну доминацију, лопта је константно била у њиховим ногама, све је то деловало одлично до саме завршнице када је изостала реализација.

Противник је успео да заустави ударну иглу напада Партизана - Садик, Сума и Асано су углавном били одсечени између две линије одбране Сфинтула.

Наставак је донео нешто више покушаја црно-белих са дистанце. Домаћин је наставио са оргаизованом и изузетно дисциплинованом одбраном. Ретко су прелазили на део терена који припадао црно-белима, а углавном су избацивали лопту на празан део терена како би поново поставили све линије одбране.

Уласком Лазара Марковића црно-бели су добили опцију више у нападу. Неколико пута соло продором успео је да пробије прву линију одбране, али експресно бива удвојен и сви покушаји су били осујећени.

Црно-бели морају много да раде на реализацији. У дуелу са скромним противником, показали су да је квалитет на њиховој страни, али није било идеје у завршници. Јачи противник, какав је наредни, то ће много боље знати да искористи, а не само да пребаци лопту на други део терена.

Можда су црно-бели добили и последу опоомену пред знатно веће изазове у борби за Лигу Европе.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво