Фалчинели стигао у Београд: Било је узбудљиво када сам чуо за Звезду

Дијего Фалчинели, нови нападач Црвене звезде, стигао је у Београд где је одмах задужио опрему новог клуба. Фалчинели је дошао међу црвено-беле на позајмицу из Болоње, на препоруку Синише Михајловића.

Нападача је на нашем највећем стадиону дочекао тренер Дејан Станковић и пожелео му добродошлицу, као и много голова у новом клубу.

"Било је узбудљиво последњих неколико дана када сам чуо да ме Звезда тражи. Напето, али у позитивном смислу. Драго ми је што сам ту и поносан сам што ћу моћи да браним боје великог клуба као што је Црвена звезда", били су први Фалчинелијеви утисци.

Он је открио и шта му је тренер Болоње Синиша Михајловић рекао о Црвеној звезди.

"Михајловић ме одмах саветовао да прихватим ову понуду. Лично нисам имао већих сумњи с обзиром на то да добро познајем добро екипу у коју сам дошао и надам се да ћу у Звезди играти многа такмичења, као и да ће моја каријера ићи узлазном путањом. Исто тако ме и Матераци саветовао да дођем у Звезду, тако да је то Станковић оберучке прихватио. Једине сумње су биле приватне природе, због моје породице, тацније моје ћерке, али и то смо успели да решимо веома брзо", рекао је нови Звездин нападач-

Први Италијан који ће носити црвено-бели дрес добро се познаје са својим колегом Ричмондом Боаћијем.

"Са Боаћијем сам био цимер у Сасуолу, јако сам задовољан што ћу имати неког овде кога познајем од раније. Он је сјајан момак, али и цео тим. Добио сам велику подршку свих, упознали су ме са градом и помогли да се сместим тако да сам имао сјајан доче, рекао је Фалчинели.

Италијански нападач је рођен 26. јуна 1991. године у општини Марсцијано која се налази недалеко од Перуђе. Јуниорски стаж провео у нижелигашу Понтевекију, али је као кадет стигао у Интер у којем се задржао годину дана.

Упркос томе што је одиграо један пријатељски меч за сениорски тим италијанског великана, вратио се у клуб у којем је поникао и одиграо прву сениорску сезону као седамнаестогодишњак.

Потом је уследио трансфер у Сасуоло, па одлазак у Фолињо и онда повратак у Сасуоло, где је провео читавих седам година, али шансу у тиму је дочекао тек после низа позајмица.

Прво је отишао у Јуве Стабију, па у Ланчијано, али је најзапаженији био у Перуђи (42 утакмице и 15 голова, Серија Б) и Кротонеу (34 утакмице, 13 голова, Серија А).

У Сасуолу је за све то време одиграо 63 меча и постигао шест погодака, да би потом појачао Болоњу, а прошлу сезону је провео у Перуђи, где је на 27 утакмица, три пута био стрелац.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво