Читај ми!

Месијев одговор Барси и Ла Лиги: Клаузула више не постоји

Иако су сви очекивали да Меси данас да коначан одговор где ће наставити каријеру, отац најбољег фудбалера света издао саопштење у којем каже да је спорна клаузула на коју се позива каталонски клуб престала да важи по завршетку сезоне. Ла Лига потврдила своје становиште: клаузула је валидна.

Сага око судбине Лионела Месија никако да добије епилог. Док се светски медији утркују ко ће први објавити да Меси остаје у Барселони, или да напушта клуб и одлази у Сити, данас се огласио Месијев отац.

Хорхе Меси издао је саопштење укојем критикује Ла Лигу, за коју сматра да је погрешила у тумачењу Аргентинчевог уговора и тврди да је спорна клаузула на коју се позива каталонски клуб престала да важи завршетком сезоне.

Барселона је спремна да пусти Месија да напусти клуб, уколико неко уплати 700 милиона евра, колико износи откупна клаузула у уговору.

Са тим се сложила и ЛА Лига, која свакако има своје интересе да најбољи светски фудбалер остане у шпанском фудбалу.

"Не знамо који уговор је анализиран и како је закључено да он садржи клаузулу о раскиду, која се активира у случају да фудбалер одлучи да искористи опцију да једнострано раскине уговор на крају сезоне 2019/20", сматра Месијев отац.

Месијев табор је одлучан у намери да докаже да клаузула више не важи и да Меси може да оде са "Ноу Кампа" без обештећења. 

"Ово је очигледна грешка Ла Лиге. Kлаузула 8.2.3.6 уговора који су потписали играч и клуб дословно каже: ова компензација неће важити уколико дође до једностраног раскида уговора на крају сезоне 2019/20. Јасно је да клаузула од 700.000.000 евра више не важи", стоји у саопштењу Хорхеа Месија послатом шпанској Ла Лиги.

После Месијевог саопштења, још једном се огласила Ла Лига са јасним ставом: откупна клаузула је валидна!

Сасвим је извесно да ће коначна одлука, самим тим у будућност Лионела Месија, бити позната после судског процеса.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво