Милошевић напустио Партизан, Станојевић нови тренер

Фудбалски клуб Партизан потврдио је да је тренер Саво Милошевић поднео оставку и да ће на његово место сести Александар Станојевић. Промоција новог-старог тренера је у среду у подне.

Након дводневног састанка Одбора за хитна питања ФК Партизан, који се окупио дан након пораза од Војводине у Новом Саду, Саво Милошевић, поднео је неопозиву оставку.

"Саво, хвала на свему, пуно среће у даљем раду. Сале, добро дошао кући", написао је Партизан на Фејсбуку.

Милошевић је на место тренера Партизана ангажован у марту 2019. године. Прошле сезоне изборио је пласман у групну фазу Лиге Европе.

"Суочени са новонасталом ситуацијом, а без могућности да је променимо, ФК Партизан са неизмерним жаљењем објављује да се дана 1. 9. 2020. године и званично растао са шефом стручног штаба г. Савом Милошевићем", наводи се у саопштењу клуба.

"Дани и сати убеђивања, разговора и љубави према Партизану нису уродили плодом наспрам тешког периода, стреса и нагомилане неправде са којом се Милошевић са својим стручним штабом, играчи, као и сам клуб суочавао у периоду иза нас", додају из Партизана.

"Тешка срца, без скривања суза у очима, сарадња између ФК Партизан и још једног великана не само српског већ и европског фудбала је завршена. ФК Партизан се неизмерно захваљује Сави Милошевићу на љубави, труду, залагању и резултатима које је доносио у најтежим временима за клуб. Неизмерно хвала на сваком дербију, европској утакмици и проливеном зноју у домаћем првенству! Саво, као такав, велики човек и још већи 'гробар', заувек ћеш бити део црно-беле породице", закључују црно-бели.

Нови шеф струке биће Александар Станојевић, којем ће то бити други мандат на клупи Партизана.

Званична промоција заказана је за среду у 12.00 на стадиону у Хумској.

Станојевић је претходно успешно водио црно-беле у периоду од 2010. до 2012. године, када је, као најмлађи тренер у историји клуба, увео српску екипу у Лигу шампиона, освојио две титуле у првенству и један трофеј у Купу.

Поред Партизана, водио је Срем, кинеске Далијан и Пекинг, Макаби Хаифу, ПАОК и Ел Кадсијах. 

Радио је и као асистент у репрезентацији Србије и селектор екипе до 19 година.

Станојевић је био без ангажмана од јула прошле године, када је раскинуо сарадњу са Пекингом.

Након репрезентативне паузе, Партизан очекује меч другог кола квалификација за Лигу Европе против екипе Сфинтула.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво