Спартак "показао зубе", Бен и Томане донели победу Звезди

Фудбалери Црвене звезде савладали су Спартак из Суботице са 3:2 (1:1), у дербију 4. кола Суперлиге Србије.

Двоструки стрелац за Звезду био је Ел Фарду Бен у 32. и 66, а промашио је и пенал у 26. минуту, а у стрелце се уписао и "резервиста" Томане Мендеш у 70. минуту.

Голове за Спартак постигли су Лазар Туфекџић у 33. и Немања Николић у 73. минуту из пенала.

Звезда је победом направила лепу увертиру уочи старта квалификација за Лигу шампиона против Европе са Гибралтара.

Голове на обе стране смо могли да видимо већ у првом минуту, у тиму Звезде је запретио Катаи, док је код гостију Туфегџић покушао да лобује Борјана.

Играч Спартака непрописно је зауставио Родића у 25. минуту, а судија је показао на белу тачку. Одговорност је преузео Бен, али Дујмовић је успео да одбрани ударац са 11 метара. Није одустајао Бен, а упорност му се исплатила у 32. минуту.

Само минут касније уследио је одговор гостију преко Туфегџића па се се на одмор отишло са нерешеним резултатом.

Измене Тренера Црвене звезде Дејана Станковића на старту другог дела игре су уродилие плодом, црвено-бели су заиграли офанзивније. Поново је Бен био тај који је пробио бункер домаћих у 65. минуту. Трећи погодак за Звезду дело је резервисте Томанеа који је сјано реговао на асистенцију Панкова главом и спровео лопту у мрежу.

Када је деловало да је све решено, Бен је у 71. минуту скривио пенал а сигуран егзекутор био је Николић и смањио заостатак тима из Суботице на 3:2.

Суботичани су у финишу меча кренули офанзивније, са жељом да дођу барем до бода, али се резултат до краја меча није мењао, па је екипа Дејана Станковића у прва четири кола остварила максималан учинак од 12 освојених бодова.

Ток меча и кретање резултата можете погледати ОВДЕ

Субота: Инђија - Напредак (17 сати), Радник - Партизан, Нови Пазар - Јавор, Раднички Ниш - Мачва, Златибор - Чукарички (19 сати). Недеља: Бачка - ТСЦ (18 сати), Металац - Пролетер, Рад - Вождовац, Војводина - Младост Лучани (20 сати).

Табела: Црвена звезда 12 бодова, Спартак 9, Младост Лучани 9, ТСЦ 7, Чукарички 7, Пролетер 7, Партизан 6, Раднички Ниш 6, Војводина 5, Радник 3, Јавор 3, Нови Пазар 3, Вождовац 3, Мачва 3, Напредак 3, Металац 3, Бачка 1, Индија 0, Рад 0, Златибор 0.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво