Нагелсман надмудрио Симеонеа за историјско полуфинале Лајпцига

Фудбалери Лајпцига остварили су историјски успех, савладали мадридски Атлетико са 2:1 (0:0) и пласирали се у полуфинале Лиге шампиона. Последња препрека пред велико финале екипи Јулијана Нагелсмана биће Пари Сен-Жермен.

Мало ко је веровао пре почетка сезоне да ће Лајпциг догурати овако далеко, чак до полуфинала, али својим партијама на терену "бикови" су то свакако заслужили.

После велике победе у двомечу са Тотенхемом, Лајпциг се намерио на искусну и тврду екипу Атлетика, али је још једном показао да се офанзивном игром и тактичком перфекцијом може далеко отићи.

Нагелсман, који је недавно напунио 33 године, одвео свој тим у полуфинале елитног такмичења, прво у историји клуба, чиме је доказао да је већ сада један од најбољих фудбалских тактичара у Европи.

Дијего Симеоне и његова дефанзивна игра није дала резултата овога пута, што је велика штета јер су "јорганџије" показале да, када играју лепршаво, могу много тога да понуде љубитељима фудбала. 

У првих 45 минута утакмице на стадиону "Жоао Алваладе" у Лисабону нисмо видели превише узбуђења. Оба тима била су концентрисана на одбрану свог гола, велика борба водила се на средини терена, док у самој завршници није било озбиљнијих прилика за гол.

Атлетико је нападао углавном по левој страни, где је расположен био Јаник Караско, којем је ово била прва евроутакица, откако се вратио у клуб из Кине.

С друге стране, Лајпциг је одлично контролисао средину терена, али први ударац у оквир гола ривала упутио је тек у надокнади времена, када је Упамекано главом шутирао директно у Облака.

Лајпциг је дошао до предности у 51. минуту. И то баш на онакав начин како то тражи Јулијан Нагелсман. Акција је трајала, лопта ишла од једног до другог играча немачке екипе, а онда је Сабицер упутио центаршут, а млади Дани Олмо постигао гол главом.

Атлетико је од тог тренутка заиграо знатно офанзивније. У игру је ушао и Жоао Феликс и направио велики помак у игри екипе Дијега Симеонеа.

Управо је млади Португалац изнудио пенал, оборио га је Клостерман. Феликс је на себе преузео и одговорност и сигурним ударцем савладао голмана Гулашија.

Очекивао се крај меча, када је резервиста Лајпцига Тајлер Адамс поставио коначан резултат. Анхелињо је започео полуконтру свог тима, додао Американцу, који је снажно шутирао са ивице казненог простора, лопта је закачила Стефана Савића и завршила у мрежи Атлетика.

"Јорганџије" до краја сусрета нису имале ни времена ни снаге за још један повратак у игру, па ће Лајпциг у полуфиналу Лиге шампиона играти против Пари Сен-Жермена.

Како је протекао дуел између Лајпцига и Атлетика можете погледати ОВДЕ

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво