Трагедија Аталанте у Лисабону, ПСЖ од ивице амбиса до полуфинала!

Фудбалери Пари Сен Жермена нестварним преокретом у финишу утакмице победили су Аталанту и пласирали се у полуфинале Лиге шампиона. ПСЖ је преокренуо у надокнади времена и срушио сан Аталанте резултатом 2:1, коју је неколико минута делило од историјског успеха и наставка сјајне сезоне. "Свеци" су одиграли веома лош меч, прописно се испромашивали, али ће се ипак борити за финале са победником сусрета Лајпциг – Атлетико Мадрид.

Клуб из Бергама није успео да се по први пут нађе међу најбоља четири на "старом континенту", али ће упркос томе памтити фантастичну сезону, док су "свеци" коначно разбили клетву звану "четвртфинале Лиге шампиона". 

Прштало је све од самог почетка утакмице на "Ла Лужу" – већ у трећем минуту покушала је Аталанта преко Папуа Гомеса, да би у наредном нападу Нејмар промашио невероватну прилику и најавио да ово неће бити његово вече.

После лепе размене додавања са Мауром Икардијем, стуштио се ка голу и имао 1 на 1 са противничким чуваром мреже, али је катастрофално шутирао и лопта је отишла два метра поред стативе.

То као да је дало додатно самопоуздање играчима италијанског представника, који су наставили да нападају, па је Кејлор Навас био прва фигура меча у уводном делу сусрета.

Улогу му је брзо преузео Бразилац, који је наставио са некарактеристичним и катастрофалним промашајима, иако је био убедљиво најбољи играч у пољу.

Једини је покушавао да креира прилике за Парижане, али је све просипао очајним потезима у завршници.

Промашио је још једну стопостотну прилику, да би у 27. минуту стигла сурова казна.

Након дуге акције и покушаја асистенције Дувана Сапате, уз доста среће лопта је дошла до Марија Пашалића, а Хрват је лепим ударцем послао у горњи леви угао – 1:0.

Минут касније на семафору је могло да пише 1:1, Нејмару се није дало да погоди са дистанце, да би у завршници првог полувремена остварио и хет-трик кардиналних промашаја, па је Аталанта на одмор отишла са предношћу.

Почетак другог дела игре, који је био спор и испрекидан, није наговештавао неке промене на терену, али се она десила уласком Килијана Мбапеа уместо Пабла Сарабије.

Француз је због повреде скочног зглоба почео на клупи и Тухел је морао да га убаци. Моментално је кренуо да мучи одбрану ривала и да долази у шансе, само што ни он није био превише концентрисан. Промашио је две-три идеалне за изједначење и претио да се придружи Нејмару на листи трагичара.

С друге стране, Аталанта се сјајно бранила, везни играчи су "гинули" и купили све рупе, али су тежак ударац доживели у самом финишу.

Човек који је донео преокрет је Ерик Шупо-Мотинг, а како то највећи играчи и чине када је најпотребније, велику улогу имали су Нејмар и Мбапе.

Бразилац је катастрофалних 90 минута поништио прво правовременим убацивањем и асистенцијом за Маркињоша пред сам крај утакмице, чиме је подигао самопоуздање саиграчима. ПСЖ је на крилима касног изједначења кренуо у нови напад и одмах стигао до преокрета.

Нејмар је једним додавањем "измислио" шансу, Мбапе асистирао до Шупо-Мотинга, који тресе мрежу и руши снове Аталанте.

Иначе, некадашњи играч Сантоса и Барселона направио је чак 16 дриблинга на овом сусрету, чиме је изједначио рекорд елитног такмичења који је до сада сам држао Лионел Меси.

Парижани су коначно прошли четвртфинале и сада чекају победника меча Лајпциг – Атлетико Мадрид.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво