Манчини: Пирло је прави "срећковић"

Селектор фудбалске репрезентације Италије Роберто Манчини изјавио је да је Андреа Пирло прави срећковић јер своју тренерску каријеру започиње у Јувентусу, где ће након одласка Сарија добити прилику да води први тим.

Манчини сматра да је испадање Јувентуса из Лиге шампиона производ кризе која је настала након паузе због пандемије коронавируса, као и да Сари своје фудбалске идеје није успио спровести у дело.

"Просто, Сари није могао спровести своје идеје на начни на који је замислио, а што се тиче Пирла, за њега могу рећи само да је срећковић. Почиње радити овај посао са врха и у најбољем тиму. Не кажем да сам ја почео са дна, кренуо сам од Фиорентине, али Јувентус је нешто сасвим друго", рекао је Манчини.

Пирло је без тренерског искуства именован за тренера Јувентуса.

"Шалу на страну , да сам тражио некога, сигурно бих размислио у Пирлу. Он има огромно знaње о фудбалу, баш као и Даниеле Де Роси и слободно могу рећи да бих радо сарађивао с њим", истакао је Манчини.

Селектор репрезентације Италије додао је да ће време показати колико се Пирло добро, односно није добро снашао у тренерској улози: "Увек и за све постоји први пут, а Андреа започиње нешто ново у каријери. Хајде да видимо како ће се снаћи, а и наравно, да му пожелимо срећу".

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво