Враћа се и Лига шампиона, дерби у Манчестеру за почетак

Утакмицама Јувентус – Лион и Манчестер сити – Реал Мадрид наставља се такмичење у Лиги Шампиона. Дерби дана игра се на "Етихаду", где ће нови шампион Шпаније покушати да надокнади минус из првог меча (1:2) против "грађана". кретање резултата са мечева осмине финала у Торину и Манчестеру можете пратити на нашем порталу.

Пет месеци није се играо фудбал у Лиги шампиона, а сада нас чека прави спектакл. Утакмицама у Торину и Манчестеру наставља се најквалитетније такмичење на свету, а дерби првог дана играју Манчестер сити и Реал.

"Грађани" су у првој утакмици на "Сантјаго Бернабеу" изненадили Зинедина Зидана и однели тријумф од 2:1, па у реванш улазе са значајном предношћу.

У међувремену, обе екипе су имале чему да се радују – Реал је преотео Барселони шампионски трофеј у Шпанији, док је Сити пред Судом за спортску арбитражу оборио одлуку Уефе да клуб елиминише из наредна два издања Лиге шампиона, због кршења правила о финансијском фер-плеју.

Сада су оба тима, предвођена сјајним тренерима Зиданом и Гвардиолом, фокусирани на завршницу елитног такмичења, али тамо ће се наћи само један од два великана.

Утакмица на "Етихаду" игра се у петак од 21.00 сат.

У истом термину на "Алијанц арени" у Торину састају се Јувентус и Лион, а у првом мечу у Француској било је 1:0 за екипу Рудија Гарсије.

Јувентус је прилично лако одбранио титулу у Италији, иако "Стара дама" у последњих неколико мечева није пружала блиставе партије.

Сезона у Италији завршена је пре неколико дана, па се Јувентус несумљиво налази у бољој такмичарској форми од француског ривала.

Додуше, Лион је надавно играо финале Лига купа Француске, где је тек после пенала поражен од ПСЖ-а, што говори да је екипа спремна за дуеле са најјачим екипама у Европи.

Кретање резултата са мечева Лиге шампиона можете пратити на нашем порталу.

Распоред мечева у Лиги шампиона, осмина финала:

Петак:

Јувентус – Лион (21.00, први меч 0:1)

Манчестер сити – Реал Мадрид (21.00, први меч 2:1)

Субота:

Барселона – Наполи (21.00, РТС1, први меч 1:1)

Бајерн – Челси (21.00, први меч 3:0)

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво