Станковић: Против Радничког на победу, биће измена у тиму

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић најавио је да ће сутра против Радничког из Ниша "ротирати" тим у односу на стартни тријумф против Новог Пазара, али да то неће утицати на орјентацију и игру на победу. Станковић није хтео да коментарише "рат саопштењима" између вечитих ривала и фокусирао се на здравствени билтен свог тима.

Дејан Станковић је истакао да их очекује врли неизвестан меч са јаким ривалом који је своју спремност демонстрирао у прошлом колу.

"Видели смо и против Металца да Раднички игра заиста добро. Спремни смо за надигравање са њима, без обзира у ком ће саставу изаћи на терен. Ми ћемо играти нашу игру и идемо на још једну победу у првенству. Сигурно ће бити ротација у нашој екипи. Припреме смо започели 11. јула и неизбежно је да играчи осећају умор. После одрађеног лаганог јутарњег тренинга, видећемо како се играчи осећају и којих 11 ће се наћи на терену", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Он се потом осврнуо на здравствени билтен екипе.

"Радује ме што се Његош Петровић вратио тренинзима са екипом. Видећемо да ли ће бити у стању да почне утакмицу. Такође Бен тренира са тимом што је јако добра вест за нас. Осим њих, Немања Милуновић је почео са трчањем и за неких седам дана очекујемо да буде у пуном тренажном процесу. Жељко Гаврић се такође вратио после тешке повреде коју је зарадио на утакмици против ТСЦ-а и биће у конкуренцији за сутрашњу утакмицу".

Станковић је посебно прокоментарисао форму Секу Санога, који је пролећни део сезоне пропустио због повреде.

"Веома је битно што смо сачували Санога крајем прошле сезоне. Дуг временски период није играо званичне утакмице, али из дуела у дуел је све бољи. То доказује да је велико појачање, нема изненађења за њега не плаши се ничега и никога. Видећемо сутра како се осећа, а потом одлучити да ли ће бити у саставу".

Станковић није хтео да коментарише "рат саопштењима" после првог кола између вечитих ривала.

"Имам много посла, па се не обазирам. Немам времена за споредне ствари".

Звездин тренер истакао је да је клуб направио леп гест потписом уговора са 17 младих фудбалера и поручио талентованим дечацима да им узор буде Страхиња Ераковић.

"Презадовољан сам Ераковићем, познајем га још из кадетске и омладинске репрезентације, ту је био са мојим Филипом. Одушевљен сам његовим напретком. Дебитовао је против Новог Пазара, био је један од најбољих на терену, али због ротације неће почети против Радничког. Он треба да им буде пример како се долази до првог тима Црвене звезде", закључио је Станковић.

Утакмица 2. кола Суперлиге између Црвене звезде и Радничког игра се у среду од 19 сати.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво