Комесар Суперлиге клубовима: Смирите страсти и више толеранциje

Апелујулем на наше најтрофејније клубове да смире страсти и да поштују етику и интегритет домаћег шампионата, поручио је Комесар за такмичење у Заједници суперлигаша Александар Пивић.

Он је реаговао поводом медијске буре већ после 1. кола Суперлиге Србије, изазване саопштењима Црвене звезде и Партизана, на која се надовезао захтев ФК Војводина за изузећем судије Новака Симовића.

"Сезона је тек почела и уместо да се бавимо позитивним стварима у нашем фудбалу који већ годинама иде узлазном путањом, ми смо у ситуацији да коментаришемо саопштења наших највећих клубова којима се такмичење већ од првог кола ставља под додатни притисак. Нисам видео да је било који медиј објавио информацију да су пре почетка меча ТСЦ - Војводина уручени трофеји „Слободан Сантрач" најбољим стрелцима првенства, а то је чин који чува сећање на једног од највећих голгетера у историји српског фудбала. Није добро када негативне појаве добијају приоритет у штампи и на порталима и то само може да штети атмосфери у домаћем фудбалу", рекао је Пивић Танјугу.

На мети клубова нашле су се судије са интернационалним рејтингом и огромним искуством.

"Константно тражење криваца у неким другим редовима није добар модел за јачање нашег такмичења. Неозбиљно је да Војводина тражи изузеће Новака Симовића, интернационалца за кога стижу похвале из иностранства и који је одсудио три вечита дербија на највишем нивоу. Свима би требало да буде циљ да се Суперлига Србије подигне на један виши ниво и да изазове још веће интересовање публике. Увреде на рачун спортских противника и константне оптужбе на рачун наших најбољих судија, где се чак инсистира и на њиховом изузећу, бацају сенку на такмичење, а мене као као једног од руководилаца у Заједници суперлигаша приморавају да подносим дисциплинске пријаве".

На питање, крије ли се у овим нападима на судије алиби клубова за њихов евентуални неуспех на терену, Пивић одговара: "Свакако. У овом тешком моменту, пуном непредвиђених изазова, имам донекле разумевања и могу да схватим да се у нашим највећим клубовима неуспех не прашта, али сви заједно морамо да имамо више толеранције. Општа препорука је да свако треба да се бави својим послом, а ја вас уверавам да ће свака евентуална грешка од стране органа такмичења, делегата или неког судије, бити на време и на прави начин санкционисана. Ако ми у старту створимо такву климу да сваки кикс Звезде, Партизана или Војводине, обавезно изазове толику прашину у јавности, нећемо допринети напретку и популарности нашег клупског фудбала", закључује он.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво