Станковић: Бићемо све бољи из меча у меч

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић задовољан је после победе против Новог Пазара (3:0) и поручује да има простора за напредак.

Фудбалери Црвене звезде успешно су започели нову сезону, пошто су вечерас на старту Суперлиге савладали Нови Пазар 3:0 (2:0).

"Рекао сам и на конференцији пред меч да је за нас ово последња припремна утакмица и да смо њом затворили циклус од 24 дана. Сигуран сам да ћемо из меча у меч изгледати све боље. Честитао бих Новом Пазару на фер утакмици, јер ни у једном тренутку, без обзира на резултат, нису одустајали. То им иде на част за менталитет и борбу коју су приказали. Ми смо деловали лепршаво на почетку, а онда су се играчи задовољи. Разумем их. Превише смо контролисали утакмицу за мој укус, али не замерам им. Битно је да је Катаи играо 45 минута, Саного 60, враћамо их полако", рекао је Станковић новинарима после меча.

Звездин тренер додао је да је тужно играти фудбал без навијача и искористио прилику да похвали капитена Милана Борјана.

"Сабласно је играти без публике. Фудбал се игра због људи, али ситуација је таква и ми ћемо се адаптирати на њу. У неким ситуацијама и није лоше што нема публике, јер играчи могу боље да ме чују. Надам се да ћемо ускоро имати пуне трибине. Борјан је био феноменалан. Капитен није ту да носи траку, већ да преузме одговорност и да у сваком моменту препозна како се осећа екипа. Да ли треба да спусти лопту или не. Синхронизовано смо давали инструкције".

Прелеп погодак Милоша Вулића из слободног ударца је Станковића посебно обрадовао, а сматра и да дебитант Страхиња Ераковић има много разлога да буде поносан.

"Вулић се много издигао, радио је добро, а од краја прошле сезоне се видео наговештај да напредује. Одрадио је сјајне припреме и то се одмах види. Што се Ераковића тиче, дебитовати за Црвену звезду и то још у првом колу, на његовом месту, сад бих трчао до куће од среће", истакао је Станковић.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво