Рекорд Месија, расположени клинци, Барсина "петарда" за крај

Фудбалери Барселоне убедљиво су савладали екипу Алавеса у гостима са 5:0 у оквиру последњег кола Ла Лиге ове сезоне.

Упркос наводима бројних шпанских и осталих светских медија, Кике Сетијен остао је на клупи Барселоне (за сада), а навијачи и фудбалска јавност очекивали су реакцију након што је тим из Каталоније због серије катастрофалних партија остао без шанси за титулу.

"Блауграна" је на прави начин реаговала, а у први план у убедљивом тријумфу на гостовању код Алавеса, истакли су се Барсини "клинци". Ансу Фати (17) постигао је гол, док је Рики Пућ (20) уписао две асистенције.

Лео Меси сезону завршава са 25 голова у Ла Лиги, чиме заузима прво место (Бензема има четири мање). Аргентинац је уписао и своју 21. асистенцију у сезони у домаћем првенству и тако оборио рекорд некадашњег саиграча Ћавија.

Због повреда, суспензија и обавеза у Б тиму, Барселона је наступала у комбинованом саставу, а занимљиво је да је на клупи Кике Сетијен имао само четири измене, од чега су три играча који играју у "пољу", а једна голман.

Барселона је имала много већу жељу за игром него што је то био случај у бројним утакмицама ове сезоне. Стога је у првих 15 минута игре већ могла да води са 3:0, али је у два наврата погађала пречку, а једном стативу.

Први гол дело је тинејџера Ансуа Фатија у 24. минуту. Меси је убацио лопту у противнички шеснаестерац, а она уз мало среће долази до талентованог Фатија, који је из прве шаље у противничку мрежу.

Рики Пућ одиграо је фантастичан меч, највише трчао на терену, контролисао средину терена и константно слао оштра додавања ка саиграчима у нападу. Једно такво у 34. минуту Меси је претворио у гол. Рутинска завршница Аргентинца донела је Барселони предност од 2:0.

Последњи гол у првом полувремену дело је Луиса Суареза у 44. минуту сусрета. Одиграна је типична акција која се игра годинама у "Блауграни - Меси шаље лопту ка Алби, који је из пуног трка и првог додира шаље назад у петерац, а тамо је нечувани Суарез прослеђује иза леђа противничког голмана.

Други део меча протекао је у знатно слабијем ритму. Понеко узбуђење видело се на обе стране, али пошто је питање победника било решено већ у првом полувремену, у другом је виђено мање шанси.

Четврти гол на мечу дело је Нелсона Семеда у 58. минуту. Поново се одлично између линија убацио млади Пућ, проиграо Семеда на десној страни, а Португалац снажним и прецизним ударцем повисио на 4:0.

Коначан резултат поставио је Меси у 75. минуту, када је, на асистенцију Албе, сјајним волеј ударцем други пут затресао мрежу Алавеса.

Барселона ће убедљиву победу над Алавесом искористити за стварање позитивне атмосфере и моментума пред наставак нокаут фазе Лиге шампиона. Каталонци се седмог августа састају са Наполијем у оквиру реванш меча осмине финала. У Напуљу је било 1:1.

Ла Лига 38. коло: 

Алавес - Барселона 0:5
Ваљадолид - Бетис 2:0
Виљареал - Еибар 4:0
Атлетико Мадрид - Реал Сосиједад (21.00)
Еспањол - Селта (21.00)
Гранада - Атлетик Билбао (21.00)
Леганес - Реал Мадрид (21.00)
Леванте - Хетафе (21.00)
Осасуна - Мајорка (21.00)
Севиља - Валенсија (21.00)

Табела: Реал Мадрид 86, Барселона 82, Атлетико Мадрид 69, Севиља 67, Виљареал 57, Реал Сосиједад 55, Хетафе 54, Валенсија 53, Гранада 53, Атлетик Билбао 51, Осасуна 51, Леванте 46, Еибар 42, Бетис 41, Алавес 39, Ваљадолид 39, Селта 36, Леганес 35, Мајорка 32, Еспањол 24.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво