Нојер на удару медија због певања Томпсонове песме

Немачки медији оштро напали звезду немчког фудбала, Мануела Нојера, који је у тренуцима опуштања током летовања на хрватском Јадрану, певао песму Марка Перковића Томпсона, познатог по величању усташтва, а он се правда да не говори хрватски и да не зна шта је певао.

Видео запис на којем Нојер, који пева Томпсонову песму "Лијепа ли си" објавио је локални хрватски портал Далмација Данас.

Видео им је, кажу, послао један од читатеља.

Након што се нашао на удару немачких медија због певања Томпсонове песме, Нојер тврди да у томе нема никакве политичке позадине.

Бројни немачки медији критиковали су голмана Бајерна И репрезентације због певања контроверзне Томпсонове песме, пренео је сарајевски портал Кликс.

"Нојер је певао домољубну песму у којој се славе разне хрватске регије, а посебно 'Херцег-Босна', што је део БиХ који су Хрвати 90-их година покушали да припоје својој држави етничким чишћењем територије од Бошњака и Срба, кршећи све законе и правила ратовања", пишу, између осталог, немачки медији, наводи сарајевски портал.

Додају да су немачки медији пренели да је Томпсон певач који, како се наводи, "велича хрватски фашизам".

Медији такође подсећају да је Нојер певао песму Томпсона, коме је забрањен улазак у неколико европских држава.

"Не говорим хрватски језик, тако да нисам знао ни шта певам ни чија је песма", написао је Нојер у поруци немачком Билду и Спорт1.

Портал Далмација Данас јавила је раније да Нојер већ годинама одмор проводи у Далмацији, а Кликс примећује да се на снимку чује да Нојер врло јасно изговара речи Томпсонове песме "Лијепа ли си".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво