Катаи: Велико је задовољство поново бити код куће

Повратник у Црвену звезду Александар Катаи изјавио је да је велико задовољство поново бити код куће и поручио да верује да ће са њим у тиму екипа поновити успехе из претходних сезона.

Српски фудбалски репрезентативац Александар Катаи званично се вратио у Црвену звезду и биће велики адут црвено-белих у походу на трећи узастопни пласман у Лигу шампиона.

"Заиста сам пресрећан и верујем да ћемо урадити много. Знам да навијачи очекују да поновимо успехе из прошлих година, али верујем да уз њихову подршку неће бити проблема да тако и буде. Наравно, пратио сам Црвену звезду, више кроз резултате него кроз утакмице, због временске разлике. У 90 одсто случајева када сам имао тренинг, Звезда је играла утакмице, тако да је јако тешко било испратити све. Гледао сам неколико мечева у Лиги Европе и Лиги шампиона. Стварно су тада момци показали невероватну жељу и борбу, а није изостао ни квалитет што показују и резултати", истакао је Катаи након што је потписао двогодишњи уговор.

Нова-стара Звездина "десетка" каже да ће у овом другом мандату бити лакше носити чувени дрес.

"Наравно, притисак постоји, али знам како је било први пут када сам носио број "10". Мислим да ће овог пута бити много лакше. Момци су до сада показали како се бори за црвено-беле боје, тако ће морати и ова екипа. Када сам прошли пут био у Звезди, није било толико реално да играмо Лигу шампиона, иако смо је сви прижељкивали. Сада је то, на неки начин, обавеза свих нас - да доносимо радост звездашима".

Катаи није крио задовљство што ће сарађивати са таквом фудбалском величином каква је Дејан Станковић.

"Не знам шта бих додао на чињеницу да ћемо радити заједно. Станковић је показао и какав је играч, али и какав је човек. Сигурно је да ће имати успеха и као тренер, а ја сам ту да одговорим на сваки постављен задатак", завршио је Катаи.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела истакао је да је Катаи дугогодишња жеља клуба и да верује да су навијачи пресрећни поводом његовог доласка, а имао је и савет за Звездину "десетку".

"Велико је задовљство што смо данас представили Александра Катаија. Он је играч који је оставио сјајан утисак у Црвеној звезди, био је извандредан у првом мандату и прирастао је за срца свих навијача Црвене звезде. Чим смо чули да је слободан и да раскида уговор са Галаксијем, обавили смо разговор и договорили веома брзо. Веома сам задовољан што ћемо у црвено-белом дресу гледати једног заиста доброг играча. Звездина десетка је веома захтевна и само су најбољи играчи носили тај број. Међутим верујем да ће Катаи оправдати број на леђим и само нека настави са сјајним партијама", поручио је Мркела.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво