Жреб за завршницу Лиге шампиона – ко ће с ким на Фајнал-ејту у Лисабону?

Жреб за четвртфинале, полуфинале и финале Лиге шампиона биће одржан од 12 часова у седишту Европске фудбалске уније (Уефа) у Ниону. Извлачењем парова сазнаћемо ко ће се надметати у завршници елитног такмичења, које ће први пут у историји, бити играно у формату Фајнал-ејта.

Жреб у Ниону имаће три дела – у првом ће бити спојени парови четвртфинала, у другом ћемо знати ко се са ким укршта у полуфиналу, док ће у трећем, због административних разлога, бити изабран "домаћин" финала.

Подсетимо, завршница Лиге шампиона биће играна у Лисабону, где ће на два стадиона ("Луж" и Жозе Аваладе") сви парови играти на један тријумф.

У четвртфинале су се пре паузе због коронавируса пласирали Аталанта, Атлетико Мадрид, Лајпциг и Пари Сен Жермен, док ћемо четири преостала учесника знати након што буду одиграни реванши.

Они неће бити играни у Лисабону, већ на стадионима клубова домаћина, а састају се Бајерн Минхен – Челси (3:0), Барселона – Наполи (0:0), Манчестер сити – Реал Мадрид (2:1) и Јувентус – Олимпик Лион (0:1).

Реванши су на програму 7. и 8. августа, док ће Фајнал-ејт бити одржан између 12. и 23. августа.

Лига шампиона, а претходно и Куп шампиона, никада није игран у оваквом формату.

Најбољих осам у Лиги Европе траже карту за Немачку

Сат времена касније, од 13.00, биће извучени и парови четвртфинала Лиге Европе.

Укрстиће се путеви победницима мечева осмине финала: Башакшехир – Копенхаген, Олимпијакос – Вулверхемптон, Ренџерс – Бајер Леверкузен, Волфсбург – Шахтјор Доњецк, Интер – Хетафе, Севиља – Рома, Ајнтрахт Франфкурт – Базел, ЛАСК Линц – Манчестер јунајтед.

Завршни турнир другог по јачини европског такмичења биће одржан у четири немачка града (Келн, Дуизбург, Гелзенкирхен, Дизелдорф), од 10. до 21. августа.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво