Барселона декласирала Виљареал, Осасуна и Хетафе поделили бодове

Сјајна игра уз обиље шанси и серију голова виђена је у дуелу Виљареала и Барселоне, последнем вечерашњем мечу 34 кола Ла Лиге. Иако на гостовању, Барселона је оправдала улогу фаворита у овом мечу и убедљиво славила са 4:1. Фудбалери Осасуне и Хетафеа одиграли су нерешено без голова у првој вечерашњој утакмици наставка 34. кола Ла Лиге.

Утакмица на стадиону Виљареала је почела врло необично, јер су гости из Барселоне већ у трећем минуту дошли до гола предноси и то аутоголом Франциска Тореса који је једну убачену лопту у шеснаестерац проследио у сопствену мрежу.

Домаћини се ипак нису обесхраблили и добро су наставили меч са другопласираном екипом на табели и то је дало добар резултат већ после десетак минута игре, јер после неколико шанси Герар Морено успева да једну одбијену лопту добрим шутом пласира у мрежу Барселоне за изједначење од 1:1.

Но, темпо не јењава, а гости не посустају у нападима и Луиз Суарез их поново доводи у вођство од 2:1 у 20. минуту сјајним шутом са ивице шеснаестерца после додавања Месија. Барселона наставља са нападима, а домаћини покушавају из контранапада да дођу до шансе, али им у последњим минутама првог полувремена Антонио Гризман урушава наде. На додавање Месија на ивицу противничког шеснаестерца Гризман сјајно реагује и прецизним шутом доноси предност од 3:1 са којом се отишло на полувреме.

У друго полувреме Барселона улази још офанзивније и после неколико пропуштених шанси, Меси успева да затресе мрежу противника али је гол поништен после интервенције судије због офсајда. Но није се стало на томе и у 86. минуту Фати постиже гол за коначних 4:1.

У врло равноправном надигравању током целог меча, домаћини Осасуне су имали неколико добрих шанси које ипак нису успели да реализују у дуелу са Хетафеом у првој вечерашњој утакмици.

Домаћини су имали и дужи посед лопте, али се већином меча игра одвијала на средини терена без већих шанси пред оба гола. Као да су и једни и други били задовољни поделом бодова па је меч заршен без голова 0:0, а тимови су задржали досадашње позиције на табели.

У првим данашњим утакмицама победе су однели гостујући тимови, Реал је надиграо Атлетико са 1:0 а идентичним резултатом победу је славио Леганес над Еспањолом. 

У последње вечерашњем мечу кола Барселона је гост Вољареала од 22 сата.

Ла лига 34. кола:

Петак:
Атлетико Мадрид - Мајорка 3:0

Субота:
Селта - Бетис 1:1
Ваљадолид - Алавес 1:0
Гранада - Валенсија 2:2

Недеља:
Атлетик Билбао - Реал Мадрид 0:1
Еспањол - Леганес 0:1
Осасуна - Хетафе 0:0
Виљареал - Барселона 1:4

Табела:

1. Реал Мадрид 77
2. Барселона 73
3. Атлетико Мадрид 62
4. Севиља 57
5. Виљареал 54
6. Хетафе 53
7. Реал Сосиједад 50
8. Атлетик Билбао 48
9. Валенсија 47
10. Гранада 47
11. Осасуна 44
12. Леванте 42
13. Ваљадолид 39
14. Бетис 38
15. Алавес 35
16. Селта 34
17. Еибар 35
18. Мајорка 29
19. Леганес 28
20. Еспањол 24

 

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво