Бајерн надиграо Леверкузен и освојио дуплу круну

Фудбалери минхенског Бајерна надиграли су Бајер Леверкузен са 4:2 у финалу Купа Немачке и уз осму узастопну титулу првака лиге понели и трофеј купа. Актуелни шампиони су на "Олимпијском стадионуС у Берлину оправдали улогу фаворита и остварили жељу да сезону заврше дуплом круном.

Бајерн, бранилац трофеја и актуелни шампион лиге, врло је офанзивно ушао у меч и после неколико добрих шанси повео са 1:0 у 16. минуту, сјајним шутем Давида Алабе из слободбог ударца, са ивице шеснаестерца.

Уследило је још прилика за Баварце, које је голман Леверкузена Лукас Храдецки успевао да заустави, али не и онај Сержа Гнабрија.

Јозуа Кимих је брзоногог нападача идеално проиграо, а овај прецизно погодио супротну "малу мрежу", за вођство од 2:0 којим се отишло на одмор.

У другом полувремену "фармацеути" су се отворили, кренули храбрије ка голу Мануела Нојера, али их је ситуација из 59. минута пресекла. Катастрофално је реаговао Храдецки након ударца Роберта Левандовског са дистанце и тада је решено питање победника.

Пољак је постигао 50. погодак у сезони у свим такмичењима, Леверкузен смањио на 3:1 преко Свена Бендера, да би Лева у финишу маестралном реакцијом оверио тријумф.

Ипак, то није био последњи погодак на сусрету, пошто је Бајер добио пенал, који је Каи Хаверц искористио и поставио коначних 4:2.

Минхенски Бајерн је наставио серију сјајних игара и уз лигашку титулу овенчао се и титулом победника Купа Немачке.

Ово им је двадесети трофеј у историји из 24 финала, а 13. дупла круна.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво