Тумбаковић: Хтели смо са Норвежанима у новембру, али и ово је коректан термин

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић задовољан је одлуком Уефе о термину утакмице Норвешка – Србија у плеј-офу Лиге нација. "Орлови" ће гостовати код Норвежана 8. октобра у Ослу, после одлуке Европске фудбалске уније о променама термина такмичења.

Дефинитивно је одлучено да ће тада почети одлучујуће борбе за пласман на континентални шампионат.

"Иако је наша жеља била да се обе утакмице играју у новембарском термину, ништа нам на плану припрема не ремети ова одлука Уефе да се полуфинална утакмица против Норвешке игра 8. октобра. Пратећи све што се дешавало у последње време, очекивали смо да то буду октобар или новембар", рекао је Тумбаковић.

"Добро је у сваком случају што се не игра у септембру, јер играчи ипак морају да уђу у такмичарски ритам кроз наступе у својим клубовима и подигну форму на неки оптималан ниво после ове принудне паузе. Мислим да је ово сасвим коректан термин, пошто нас пре тога очекују и два искушења у Лиги нација. Таман да се стабилизује форма наших репрезентативаца и да изаберемо најбољу могућу поставу за меч године 8. октобра."

Селектор Србије поручује да су он и његови сарадници из стручног штаба већ одрадили комплетну анализу наредног противника, као и оба потенцијална ривала у финалном мечу Лиге нација.

"Ми смо апсолутно били спремни и за мартовски термин, пошто смо све испланирали до најситнијих детаља. Била је идеја да Моца Вукотић и Зоран Филиповић путују у Глазгов, један да скаутира Шкотску, други Израел. Сада све то померамо за октобар, мада и без тога имамо гомилу информација о сваком играчу из све три репрезентације. Јасно је да смо фокусирани на Норвешку и податак да се финале игра 12. новембра оставља нам сасвим довољно времена да се, у случају победе у Ослу, још темељније припремимо за последњи корак ка Европском првенству."

Највећа опасност против Норвежана прети од фантастичног нападача Борусије Дортмунд Ерлинга Браута Холанда.

"Не бих говорио о конкретним именима, али ми импонује тај тимски дух Норвешке који није красио ниједну њихову генерацију у претходних 20-30 година. Тачно је да имају фудбалере који својим индивидуалним квалитетом завређују посебну пажњу, али су још јачи као целина чије су основне одлике дициплина, борбеност и жеља да се дође до заједничког циља", закључио је Тумбаковић.

Игра се само један меч, што значи да су нашој репрезентацији потребне две победе из два меча ако жели да се нађе на Европском првенству.

Потенцијални противник "орлова" у финалном мечу су репрезентације Израела или Шкотска.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво