Тончев остаје први човек Радничког из Ниша

Фудбалски клуб Раднички из Ниша одржао је редовну седницу Скупштине на којој је Ивица Тончев поново, једногласно, изабран за председника клуба, али је моментално "замрзнуо" своју функцију због државне функције коју обавља.

За вршиоца дужности изабран је Драган Марковић Маркони, који је и до сада био на тој позицији. Функцију генералног директора Радничког и даље ће обављати Дејан Пропадало, а председник Скупштине поново ће бити Радан Илић.

У клубу су се, пре свега, похвалили позитивним пословањем. У финансијском извештају, који је усвојен, стоји да је Раднички између две седнице приходовао 80 милиона динара (укупни приходи 340, а расходи 260 милиона динара), чему су допринели трансфери Ранђеловића, Чумића, Панкова и Црномарковића, а Раднички ишчекује додатне проценте од будућих трансфера Павкова и Јирке из Црвене звезде.

Такође, Са некадашњим председником Зораном Банковићем постигнут је споразум о поравнању, па ће му, уместо 23, бити исплаћено 10 милиона динара, у две једнаке рате.

"Никада у историји клуба нисмо имали овако темељан и квалитетан финансијски извештај. Раднички је транспарентим пословањем остварио озбиљан приход, а направио је и четири озбиљна транфсера која су томе допринела. Подсетићу да Раднички пре доласка овог руководства деценијама уназад није успевао да прода неког играча. Играчи које смо продали играју у својим новим тимовима, тако да ми нисмо од оних екипа које би те играче после шест месеци враћале у своје редове и представљале их као капитална појачања", рекао је Тончев.

Могу да кажем да смо за претходне три и по године остварили све оно што смо обећали када смо дошли у Раднички навео је он.

"Два пута смо играли у квалификацијама за Лигу Европе, а прошле сезоне смо били вицешампиони Србије. Раздвојили смо на табели Црвену звезду и Партизан и то са великом бодовном разликом у односу на трећепласираног. Ове сезоне нам није ишла у прилог одлука да се Суперлига скрати. Имамо добар распоред у последња три кола и сматрам да би у седам кола плеј-офа имали велике шансе да се домогнемо четврте позиције. Чак би се усудио да кажем и да нам је Европа овом одлуком ускраћена", истакао је Тончев.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво