Катаи пред отказом због жениних расистичких објава

Српски фудбалер Александар Катаи налази се у проблему у свом клубу Лос Анђелес Галаксију, због објава његове жене на друштвеним мрежама везаних о протестима широм САД.

Амерички медији наводе да би некадашњи фудбалер Војводине, Црвене звезде, Олимпијакоса и Алавеса, због жениних објава на друштвеним мрежама, могао да напусти Лос Анђелес.

Теа Катаи, супруга српског фудбалера на друштвеним мрежама у неколико наврата је постављала увредљив садржај на тему протеста широм САД везаних за смрт Џорџа Флојда.

"ЛА Галакси је свестан серије расистичких и увредљивих објава на друштвеним мрежама од стране Тее Катаи, супруге фудбалера Галаксија Александра Катаија. Клуб најоштрије осуђује те објаве и наложио је да се оне уклоне. ЛА Галакси стоји чврсто у борби против расизма било које врсте", наводи се у саопштењу америчког клуба.

"ЛА Галакси подржава заједнице свих боја, нарочито уз црну заједницу, у протестима против системског, социјалне неравноправности и насиља. Клуб ће одржати састанак са Александром Катаијем, на којем ће се одредити даљи кораци", закључују из МЛС тима.

Поводом инцидента огласио се и српски фудбалер.

"Објаве моје супруге на друштвеним мрежама су неприхватљиве. Не делим те погледе на свет и не толерише се то у мојој породици. Расизам, делимично против тамнопуте заједнице, није само преовладавајуће у Европи и САД, већ широм света. Оштро осуђујем надмоћ, расизам и насиље против друге боје коже, животи тамнопутих су битни", рекао је Катаи.

"Преузимам потпуну одговорност, побринућу се да моја породица и ја предузмемо све битне кораке да научимо, разумемо, слушамо и подржимо тамнопуту заједницу. Разумем и да ће бити потребно времена да заслужим опет подршку људи Лос Анђелеса. Спреман сам да уложим неопходан рад и напор да научим из ових грешака и будем бољи савезник и заступник у борби за једнакост. Жао ми је због бола који је нанет породици Лос Анђелес Галаксија и свима који се боре против расизма", закључио је Александар.

Катаи (29) је у ЛА Галакси дошао 31. децембра 2019. године из редова Чикага, а за клуб из Калифорније одиграо је две утакмице.

Прошле сезоне је у дресу Чикага уписао 29 наступа, на којима је постигао шест голова и исто толико асистенција. 

Репрезентацију Србије представљао је на девет мечева.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво