Турско фудбалско првенство се наставља 12. јуна

Фудбалска Суперлига Турске наставиће се 12. јуна, након скоро три месеца паузе због пандемије корона вируса, саопштио је Фудбалски савез Турске. Како се наводи, то су желели сви клубови из Суперлиге а већ су обављене и све припреме за наставак сезоне.

У наставку сезоне примењиваће се посебне мере за спречавање ширења пандемике као и нова правила међу којима је и то ће клубови моћи да направе и по пет измена играча током меча.

Турски Куп ће се наставити 16. и 18. јуна када су на програму реванши полуфинала.Тада ће играти Фенербахче и Трабзон, односно Алања и Анталија.

"Како су Фифа и Уефа наглашавале, потребно је утврдити шампиона и тимове који испадају и то преко спортских резултата. Постигли смо консензус да завршимо сезону", стоји у саопштењу Федерације.

Иначе Истанбул треба да организује финале Лиге шампиона и зато је вероватно Турцима важно да покажу да фудбал може да се игра у тој земљи иако је коронавирус тамо и даље огроман проблем. 

У Турској је скоро 160 хиљада људи заражено коронавирусом, преко 4400 људи је преминуло, а свакодневно у тој држави има око 1000 нових случајева.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво