АЗ Алкмар хоће у ЛШ, тражи од Уефе да поништи одлуку Савеза

Фудбалски клуб АЗ Алкмар затражио је од Европске фудбалске уније (Уефа) да поништи одлуку Фудбалског савеза Холандије (КНВБ), којом је Ајаксу додељено место у групној фази Лиге шампиона наредне сезоне.

Холандске власти забраниле су све фудбалске активности до септембра ове године, КНВБ је крајем априла донео одлуку о прекиду првенства, где шампион није проглашен, а одлучено је да нема промоције у виши ранг такмичења, као ни испадања.

Када су у питању места које воде у европска такмичења, одлучено је да у Лигу шампиона директно иде Ајакс, а у квалификације АЗ Алкмар.

Оба клуба у тренутку прекида због пандемије корона вриуса имала су исти број бодова на врху табеле, Ајакс је имао бољу гол разлику (критеријум који је примарни у Холандији), а АЗ бољи међусобни скор (критеријум број један у УЕФА такмичењима), јер су у оба сусрета био бољи од "копљаника", због чега сматрају да је тај клуб требало да буде пријављен за директан пласман у ЛШ.

"Гол разлика није објективан критеријум", саопштено јеиз АЗ Алкмара, док су из Савеза поручили да немају намеру да промене своју одлуку.

"Места у европским такмичење следеће сезоне одлучили смо основу три критеријумаа - транспарентности, објективности и спортске способности. Држимо се табеле, а Ајакс је број један," саопштио је КНВБ.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво