Потврђено да је дуел Ливерпула и Атлетика била "биолошка бомба"

Анализа података британске Националне здравствене службе (НХС) показала је да је реванш утакмица осмине финала Лиге шампиона између Ливерпула и Атлетико Мадрида, која је одиграна 11. марта на "Енфилду", "довела до 41 додатне смрти" због коронавируса, објавио је "Сундеј тајмс".

Кобна утакмица играна је пред 52.000 гледалаца, укључујући 3.000 шпанских навијача.

Шпанија је у том тренутку имала око шест пута више заражених од Велике Британије, премда има мање становника и тамо су већ због коронавируса биле затворене школе, ресторани, фирме...

Сматра се да је долазак око 3.000 навијача Атлетика у Велику Британију узроковао ширење заразе у Ливерпулу и околини.

Наглашава се да је немогуће са 100-одстотном сигурношћу утврдити тачан број оних који су се заразили те вечери на "Енфилду" и онда заразу пренели на чланове породице и пријатеље, али се истиче како утакмица није требало да буде одиграна.

Европска фудбалска федерација (Уефа) је жестоко критикована због одлуке да се утакмица не откаже или барем игра пред празним трибинама јер је исте вечери и сусрет између ПСЖ-а и Борусије Дортмунд у Паризу игран без публике.

У анализи се закључује да је кобан био и фестивал у Челтнаму, у другој недељи марта, на којем се окупило око 250.000 људи и који је довео до "37 додатних смрти повезаних са коронавирусом".

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво