"Из сажаљења би рекли да је Короман Дон Кихот, али он има постиграчке трауме"

Некадашњи српски фудбалер Драгиша Бинић реаговао је на објаву бившег репрезентативца Огњена Коромана, сада тренера Смедерева, који је на свом Фејсбук профилу критиковао рад Фудбалског савеза Србије и Црвене звезде.

Короман је на друштвеним мрежама изнео бројне оптужбе на рачун црвено-белих и Фудбалског савеза Србије, док је директор омладинске школе црвено-белих Драган Младеновић све то назвао гомилом бесмислица.

"Неко би из сажаљења рекао да је Дон Кихот српског фудбала, али као играч којег је српски фудбал створио и подарио му репрезентативну афирмацију, Огњен Короман је после напада на све и свакога, дефинитивно у проблему са постиграчким идентитетом", рекао је Бинић у изјави за Танјуг.

Имао је Бинић доста тога да каже о Коромановим ставовима.

"Случај Огњена Коромана, нажалост, није усамљен. Није ни први, а вероватно ни последњи, који за своје трауме по завршетку играчке каријере криви систем и људе који савесно и одговорно обављају своје послове. И раније се дешавало да људи једноставно 'пукну', а све је то резултат незадовољства, пре свега, на личном плану. Короман је тренутно само тренер у покушају, тражи своје место под сунцем. И то је лепо, имамо много младих тренера који се едукују и раде у клубовима, али ако је мислио да на овакав начин привуче пажњу и потражи неку пречицу, онда није изабрао добар пут."

Короман је и као играч умео често да буде запажен у јавности као неко ко нема "длаке на језику".

"Да, али сетимо се како и када, у којим ситуацијама. И тада је, рекао бих, гледао само неки свој интерес, без обзира што је трпео колектив. На Светском првенству у Немачкој 2006. био је обележен, заједно са још једним, можда двојицом играча, да нарушава атмосферу. Знамо сви које су биле последице, пораз од Аргентине, касније Обале Слоноваче. Због тога мислим да се и сада излетео, јер ако желиш да помогнеш, онда свакако ово није прави пут."

Бинић је посебно критиковао његов став према раду националног тима.

"Понављам, промашио је тему. Причао је о неуспеху репрезентације, а ми смо после пласмана на Светско првенство у Русију на добром путу да после две деценије вежемо два највећа такмичења и изборимо пут на следећи Евро. Да ли је то неуспех?! После три, четири деценије сви суперлигашки стадиони добили су травнате тепихе најновије генерације... Много је ствари које су урађене и које су у плану да се ураде, али ми не бисмо били Срби када не би увек имали неке клипове. И то од оних који су захваљујући српском фудбалу и српској репрезентацији направили иностране ангажмане и решили своју егзистенцију", закључио је Бинић.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво