Младеновић: Заслужене титуле, желимо опет у Лигу шампиона

Директор омладинске школе ФК Црвена звезда Драган Младеновић изјавио је да је изузетно задовољан напретком свих млађих категорија и оценио да су титуле у кадетској и омладинској конкуренцији потпуно заслужене.

Звездини кадети и омладинци освојили су титуле након одлуке Фудбалског савеза Србије да се због пандемије коронавируса оконча сезона, а за најбоље буду проглашени првопласирани на табели.

"Нисмо планирали да на овај начин освојимо титуле, али су оне апсолутно заслужене. После јесењих почасти, имали смо одлично одрађене зимске припреме, убедљиве победе на старту пролећа, били лидери са приличном бодовном предношћу. Омладинци су бриљирали током сезоне, иако су играли са млађом генерацијом, нису имали пораз, сјајно су представљали клуб и себе и Лиги шампиона и свака им част. И њима и стручном штабу на чеку са Славољубом Ђорђевићем", рекао је Младеновић за клупски сајт.

"Све похвале и кадетима, њиховом стручном штабу јер су и они остали без неколико најбољих који су играли за омладинце Графичара а опет су били доминантни у лиги. Поновили смо успех од пре две године када смо освојили титуле у омладинцима и кадетима, а све ће се заокружити и са доминацијом сениор."

Омладинци су освајањем титуле обезбедили место, најмање у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Један од циљева је био и да наставимо континуитет у Лиги шампиона, јер ће ово бити трећа узастопна година у најјачем такмичењу. Да ли кроз квалификације или ако сениори обезбеде то кроз улазак у групну фазу, тек велика је ствар имати континуитет у Европи. Наравно, видећемо хоће ли Уефа организовати такмичење због пандемије ковида 19."

Младеновић истиче да посебно задовољство представља број играча који тренутно тренирају са првим тимом, а долазе директно са "југа Маракане".

"Стварање играча за први тим је приоритет свих приоритета школе и тим сегментом смо јако задовољни. Тренутно су првотимци Гаврић, Николић, Конатар, из омладинаца су пребачени Благојевић, Катић и Бабић, на врата куцају Матић, Бурмаз, Радуловић... Очигледан је напредак у свим млађим категоријама и то мене лично, а све нас у клубу чини задовољним. То је знак да се ради добро и подстрек је за даље", истакао је Младеновић.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво