"Бамбијеве" приче из Кине: Где је први пут срео Роналда, а коме није дозволио да шутира пенал

Баш негде када је карантин почео да попушта у Кини, Зоран Тошић је отишао у земљу из које је и потекао узрок тренутног стања у свету. И одмах је морао да буде изолован.

"Време сам проводио у хотелу. Интернет није сјајан али сам успео да прехкратим време. Моја породица је остала код куће а ја сам дошао овде и ствари се полако враћају у нормалу", прича Тошић који игра за друголигашки Таижоу Јуанда.

"Ево баш данас смо имали тренинг утакмицу. Услови су одлични, видећемо како ће бити убудуће, за сада је све добро".

"Бамбијева", како му је надимак, професионална каријера траје 16 година. Играо је за звучне фудбалске клубове а само седам играча има више наступа од њега за репрезентацију Србије.

"Било је лепих момената али ми је жао што нисмо урадили више".

Тошић је рођен у Зрењанину. Младост Лукићево, Будућност Банатски Двор, Банат па Партизан.

"Два пута сам играо у Партизану, свом клубу. Заиста сам провео лепе дане међу црно-белима, има много играча са којима сам постао јако близак и нераздвојни смо другови".

Следи прелазак у Манчестер јунајтед 2009. године. Дебитовао је за клуб заменивши Кристијана Роналда у Куп утакмици против Тотенхема крајем јануара те године.

"Много сам научио иако нисам много играо. Односи, тренинг, професионализам... Сећам се да сам дошао на тренинг и сви су били јако љубазни према мени. Некако сам се осећао да је боље да се повучем и после тренинга, на којем није био Кристијано Роналдо, сачекао сам да се сви истуширају и да одем и ја под туш. Ушао сам сам у туш кабину кад у једном тренутку ето, појављује се Кристијано Роналдо. Тако да сам га први пут видео под тушем. Необична ситуација. А он је мени тад био идол, на позадини телефона имао сам његову фотографију".

Тошић каже да је Кристијано увек показивао да је врхунски професионалац и велики колега. А исто говори и за тренера, Алекса Фергусона.

"Он је увек био директан и осећали сте да заиста брине о сваком играчу".

Није било много простора за игру у Јунајтеду, па је Тошић отишао у Келн на шестомесечну позајмицу. Ту се наметнуо и стигла је понуда ЦСКА из Москве.

"То су свакако моје најбоље године као играча. Имали смо сјајну екипу, добро смо играли. Прилагодио сам се у Москви и било је јако добро. Било је добрих мечева. Три пута смо освојили првенство, два пута Куп".

После седам година у руској престоници враћа се у Партизан, решен је проблем са повредом и почео је сјајно да игра.

"Дао сам чак и гол из пенала. Мој први у професионалној каријери. Морао сам да шутирам... па нећу ваљда да дам Ожеговићу да да гол из пенала хахаахаха...", шали се на рачун једног од најбољих пријатеља.

Приволео је и једног од бивших саиграча Бибраса Натха да дође у клуб.

"Чули смо се пре неки дан, мало му је необично што нисам ту али је био погодак и за њега и за клуб што смо успели све да урадимо и да он дође".

"Бамби" сада има обавеза и у клубу Пролетер из Зрењанина, који води заједно са братом и још неколико људи који су му блиски.

"Привлачи ме улога тренера и могуће је да ћу се једног дана бавити тиме."

Неизвесно је колико ће још играти али је добра вест да момак који ће за две седмице напунити 33 године жели да остане у фудбалу.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво