Уефа демантовала ЗДФ: Није постављен рок за завршетак сезоне

Иако је немачки ЗДФ објавио да се Уефина такмичења морају завршити до 3. авгиста, Европска кућа фудбала је то демантовала и објавила да не постоје рокови за крај такмичења у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Уефа је објавила да нису одређени тачни рокови за завршетак такмичења у њеној организацији и тако демантовала писање ЗДФ-а, који је пренео изјаву Александра Чеферина да сезона мора бити завршена најкасније до 3. августа.

"Пренето је да је председник Уефе Александар Чеферин рекао немачком ЗДФ-у да Лига шампиона мора да се заврши до 3. августа. То није тачно. Председник је био врло јасан да се не постављају тачни датуми за завршетак сезоне", наводи се у Уефином саопштењу.

Фудбал се ретко где у Европи још игра, а повратак на терен зависиће искључиво до безбедносних процена, односно озбиљности епидемије коронавируса.

"Разматрају се опције да се, ако је потребно, утакмице играју у јулу и августу, у зависности од датума наставка такмичења и дозволе надлежних", навела је Уефа.

Разматрају се све опције за завршетак националних лига и европских такмичења, али је приоритет да се сачува јавно здравље, сматра Уефа.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво