Павловићеве тајне - ко му је рекао да ће вредети 50 милиона и ко је знао за трансфер у Монако

Спортски реквизити и екран - то су оне ствари којима Страхиња Павловић прекраћује време у родном Шапцу док чека да се врати професионалном игрању фудбала.

Наравно, рекзвизити су ту да остане у форми, а екран да се надмеће са братом у видео играма.

"Углавном тренирам и са братом играм 'Кантер' и још неке игре са братом. Да ли се изнериврам? Хахаха... понекад. И тренутно гледам серију 'Викинзи', ето то су ствари које углавном радим", прича још 18-годишњи фудбалер Партизана и омладинске репрезентације Србије.

Он је темперамент показао још од самог старта. Дебитовао је пре годину дана на утакмици са Пролетером из Новог Сада. Али је први пут у стартној постави био против Црвене звезде.

"Истина је да сам на првој утакмици после девет а на другој после 18 минута добио жути картон. Једноставно сам био у утакмици. Временом сам успео да боље контролишем емоције... И то се учи. После је било боље. Ове сезоне сам добио само три жута", објашњава Павловић.

"Ако не будеш вредео 50 милиона евра - немој ми се јављати" 

За Страхињу ствари су се кретале муњевито. Већ је потписао уговор са Монаком, који га је позајмио Партизану до краја ове сезоне. Тренутно учи француски и енглески.

"Трудили смо се да буде што више дискретно током преговора. Једино сам рекао својој породици и Лазару Павловићу. Саиграчу. Са њим све делим. Тачно је да смо сличног карактера, он је био капитен наше генерације у млађим категоријама", открио је талентовани дефанзивац.

У том узрасту тренер, између осталих, био је и Слађан Шћеповић, он је Страхињи, чији надимак је Калаба, рекао још пре неколико година: "Ако не будеш вредео 50 милиона евра - немој ми се јављати".

"Да, рекао ми је то... Казао ми је - или ћеш ме слушати и бити фудбалер или ћеш... да не кажем сад шта, углавном отићи на другу страну".

Нада се позиву у репрезентацију, Ђорђо Кјелини узор 

Страхињи за сада иде јако добро. Стандардан је у Партизану и члан је омладинске селекције.

"Признајем да размишљам и о сениорској репрезентацији. То ми је жеља. Мислим да ћемо савладати и Норвешку и наредног противника. И отићи на Европско. Надам се позиву".

Могуће је да ће играти и на омладинском и на сениорском првенству Европе.

"За сада заостајемо на табели али све је могуће".

Овај млади фудбалер је најбољи сведок да је све могуће и да се брзо промени на боље.

"Та утакмица са Црвеном звездом је сигурно моја преломна у досадашњој каријери. Од најзначајнијих још издвајам финале Купа, када смо победили са 2:0 и утакмица против Манчестер јунајтеда. Имаш неку позитивну трему а онда када одеш на терен - имаш поштовање али не и страх. Не ако желиш да победиш. А ја желим да победим свакога, макар играо и против Месија", рекао је Павловић.

Страхиња се углавном угледа на играче са своје позиције. Барселониног Пикеа, Реаловог Рамоса, Јувентусовог Кјелинија...

"У млађим категоријама сам носио број 6, а сада 3. У сениорској екипи шестица је била заузета па сам узео 3 по узору на Кјелинија. Да, он је први играч са којим бих данас мењао дрес када бих могао".

Како су ствари кренуле, неће проћи много времена пре него што редовно буде наспрам најбољих играча на свету, и врло брзо против некога од својих узора. И тада ће имати поштовање према сваком, али ко год да је наспрам њега, желеће да га победи.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво