Проба успела, Флик остаје тренер Бајерна

Немачки фудбалски клуб Бајерн из Минхена продужио је уговор са тренером Хансијем Фликом до 2023. године, преноси Билд.

Флик је на место тренера Бајерна ангажован након смене Ника Ковача.

Очекивало се да ће 55-годишњи стручњак бити на клупи Бајерна до краја сезоне или све док Баварци не пронађу тренера који ће преузети клуб.

На списку имена који би могли бити тренер Бајерна били су Маурисио Почетино, Максимилиано Алегри, Луис Енрике и многи други, али су Баварци одлучили да поверење укажу Флику.

И док се велики број најбољих тимова широм Европе мучи са резултатима или односима унутар екипе, Флик је Бајерну успео да донесе сигурност и у утакмицама, и у атмосфери.

Бајерн се, до прекида услед коронавируса, на табели Бундеслиге налази на првој позицији са четири бода више од Борусије, док је импресивне партије пружао у Лиги шампиона.

Као првопласирани су завршили групну фазу, где су се састали и са Црвеном звездом, да би у првом мечу нокаут фазе убедљиво савладали Челси са 3:0.

Ханси Флик је, пре места првог тренера Бајерна, био помоћник у немачком клубу као и у националној селекцији те земље. Помагао је и екипи Салцбурга, а пре тога водио Хофенхајм.

Бајерн је са Фликом продужио уговор до 2023. године, а помиње се да би у наредном периоду немачки тим могао активно да се укључи у довођење Тима Вернера, нападача Лајпцига, као и крилног фудбалера Ситија Лироја Санеа.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво