Фудбалери Унион Берлина одрекли се плата да би сачували клуб

Фудбалери Унион Берлина, чији је члан некадашњи српски репрезентативац Невен Суботић, одрекли су се плата како би спасили клуб од финансијске пропасти током пандемије коронавируса.

Како преноси Ројтерс, играчи Униона неће уопште примати месечну зараду у наредном периоду, а није наведено колико ће дуго трајати таква одлука.

"Наш клуб је фудбалски клуб, ако нема фудбала онда се наше постојање доводи у питање. Ми смо претходних месеци напорно радили да дођемо до Бундеслиге и не можемо да дозволимо да нам сав труд нестане. Хвала играчима на великом разумевању. Уштедећемо доста новца, лакше ћемо пребродити кризу", рекао је председник Дирк Зинглер.

Претходно, фудбалери Борусије Дортмунд и Бајерна прихватили су смањење плата за 20 одсто, а поред та два клуба, Лајпциг и Бајер Леверкузен, представници Немацке у Лиги шампиона, основали су фонд у коме тренутно има 20 милиона евра, како би помогли клубовима који ће због прекида такмичења имати финансијске проблеме.

Бундеслига је због пандемије вируса корона прекинута 13. марта, а Унион се тренутно налази на 11. позицији са 30 бодова из 25 утакмица.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво