Марка: Звездин тим из 1991. пети најбољи свих времена

У доба опште изолације у Европи, шпанска "Марка" је на свом сајту поставила занимљиву анкету у којој су посетиоци бирали најбољи тим у историји клупског фудбала. Резултат је за понос јер је генерација Црвене звезде из 1991. године на петом месту.

Између 20 понуђених тимова, екипа коју је предводио Љубомир Љупко Петровић са клупе и која се попела на кров Европе и света добила је до момента објављивања 13.900 гласова.

У саставу екипе коју је одредила "Марка" – Стојановић, Шабанаџовић, Маровић, Белодедић, Најдоски, Михајловић, Југовић, Просинечки, Савићевић, Панчев и Бинић – од стандарднијих недостаје само Душко Радиновић.

Најбољи тим по гласовима је Барселона (2008–2012) коју је предводио Пеп Гвардиола са 48.200, следи Реал Мадрид (2016–2018) тренера Зинедина Зидана са 31.500, Милан Арига Сакија с краја осамдесетих година са 20.500, Реал Мадрид из времена Ди Стефана с почетка шездесетих са 14.300, па наша Црвена звезда.

Иза Звезде остали су Пушкашев Хонвед, Реал Мадрид из времена Бутрахења, Кројфов Ајакс троструки освајач Купа шампиона, па Бекенбауеров Бајерн са хет-трик титулама Купа шампиона…

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво