Гвардиола дао милион евра за помоћ у борби против коронавируса

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола донирао је милион евра за набавку медицинске опреме за борбу против коронавируса у својој земљи, Шпанији.

Бивши играч Барселоне и актуелни менаџер енглеског тима, дао је донацију кампањи коју су покренули фондација "Анхел Солер Данијел" и Медицински факултет у Барселони.

"Пеп Гвардиола дао је донацију од милион евра Фондацији ‘Анхел Солер Данијел’ за набавку и испоруку здравствене опреме за решавање пандемије Ковида-19", каже се у саопштењу факултета.

Наводи се и да ће помоћи у финансирању алтернативне производње, помоћу 3-де штампача и других метода, респираторима и личном заштитном опремом за здравствено особље. 

"Донаторска кампања коју је промовисао Медицински факултет у Барселони и којом се управља преко фондације ‘Анхел Солер Данијел’ има за циљ прикупљање медицинског материјала и финансијског доприноса од колегијалних лекара и опште популације, за куповину медицинске опреме и опреме која тренутно недостаје у домовима здравља у Kаталонији", стоји у саопштењу.

Пре него што је Гвардиола дао свој допринос, кампања је за три дана прикупила 33.000 евра.

Шпанија је, после Италије, земља која је најгоре погођена болешћу у Европи, са више од 2.500 смртних случајева и готово 40.000 заражених особа.

Регион Kаталоније, одакле потиче Гвардиола, један је од најгоре погођених делова земље.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво