Артета и Хадсон-Одои заражени, коронавирус се шири Премијер лигом

Фудбал у Енглеској издржао је најдуже, али је у четвртак увече и петак ујутру потврђено присуство коронавируса међу премијерлигашима. Менаџер Арсенала Микел Артета позитиван је на Ковид-19, као и нападач Челсија Калум Хадсон-Одои.

Арсенал је објавио да је шпански стручњак заражен коронавирусом и да је читав Колни тренинг центар затворен.

У изолацији су и сви људи који су имали контакт са тренером "тобџија", а то су првотимци и тренерско особље, као и одређен број људи и Хејл Енд Академије, који су сви привремено затворени због превентиве.

"Ово је заиста разочаравајуће, али сада ћу узети одмор док се осећам бедно. Враћам се на посао чим ми се дозволи", рекао је Артета.

Нешто касније објављено је и да је млади нападач Калум Хадсон-Одои заражен, а иста ситуација као у Арсеналу предузета је и на "Стамфорд Бриџу".

"Калум је у понедељак ујутро осетио симптоме сличне благој прехлади и од тада није био на тренингу због предострожности. Међутим, тест који је урадио у четвртак увече био је позитиван. Упркос позитивном тестирању на вирус, Хадсон-Одои се осећа добро и радује се повратку на терен што је пре могуће," наводи се у саопштењу и додаје:

"Очекује се да ће се они који нису имали блиски контакт са Калумом вратити на посао у наредним данима."

Због новонастале ситуације одложени су дуели Брајтон – Арсенал, односно Астон Вила – Челси, а сада је питање и у ком облику ће бити настављена Премијер лига.

Извесно је да ће број случајева расти јер су и тројица фудбалера Лестера испољили симптоне коронавируса, па ће много јасније бити након састанка руководства лиге са клубовима.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво