Пирова победа Ајакса, Хетафе избацио "копљанике" из Лиге Европе

Фудбалери Хетафеа пласирали су се у осмину финала Лиге Европе, упркос поразу у реваншу у Амстердаму од Ајакса. Хетафе је поражен од "копљаника" резултатом 2:1, али је захваљујући победи од 2:0 у првом сусрету прошао даље.

Крај за холандског шампиона који је, након испадања из Лиге шампиона, доживео још једно разочарање у другом по јачини европском такмичењу.

Екипа Ерика тен Хага била је пројектована да поново прође у нокаут фазу ЛШ, али је испала у групи, па је шансу тражила у Лиги Европе, где је проглашена за фаворита.

Ипак, Шпанци су били бољи ривал и потпуно заслужено иду даље.

На "Јохан Кројф арени" домаћине је шокирао Хаиме Мата, који је у петом минуту, уз много среће, довео Хетафе у предност.

Ајаксу је од тог тренутка било потребно четири гола за пролаз, а иако је изједначио пет минута касније преко Данила, није успео да преокрене.

Једино што јесте да дође до пирове победе, највише захваљујући чињеници да су Шпанци чак три пута погађали оквир гола (једном и наш Немања Максимовић), а стрелац другог гола за "копљанике" био је Оливера, који је затресао сопствену мрежу.

Хетафе је промашио још неколико добрих прилика, али је успео да сачува резултат и наћи ће се на жребу за осмину финала Лиге Европе.

И Максимовић са једне, и Душан Тадић са друге стране, на терену су провели читаву утакмицу.

Ток меча:

22.54 – Крај утакмице! Ајакс је победио 2:1, али је Хетафе прошао даље укупним резултатом 3:2.

22.46 – У 87. минуту Ван де Бек погађа саиграча у казненом простору и одлази последња прилика за Ајакс да се врати.

22.42 – Још једна сјајна шанса за Хетафе! Могли су гости и до победе у Амстердаму, поново је Мата пропустио прилику да погоди празан гол, после излетања Онане.

22.30 – Хетафе трећи пут погађа оквир гола! Сада наш Немања Максимовић, у 71. минуту је сјајно у паду покушао српски везиста, али је статива спречила Шпанце да заврше посао у Амстердаму.

22.22 – ГОООЛ! Ајакс је преокренуо на 2:1! Можда мисија и није тако немогућа, али су "копљаници" тек на пола пута, после аутогола Оливере. Ејтинг је извео слободан ударац са десне стране, играч гостију само закачио лопту главом и спровео је у сопствену мрежу.

22.17 – Покушај Тадића главом у 59. минуту, лопта одлази мало изнад пречке.

22.14 – Сјајна дуга лопта на Мату, он је побегао Блинду, али се спетљао у казненом простору и пропустио да проигра Кукурељу.

22.10 – Наставило се у другом делу ире са веома оштром игром на обе стране. Прво је Ђене фаулирао Тадића, потом је Нијом снажно ударио Ван де Бека. После консултације са ВАР собом, судија је показао да се меч настави без картона.

22.04 – Почело друго полувреме на "Јохан Кројф арени".

21.47 – Крај првог полувремена, резултат је 1:1.

21.36 – Хетафе поново погађа оквир гола! Овога пута статива спречава Дејверсона да донесе предност Шпанцима.

21.35 – Велика шанса за Хетафе! На истеку 35. минута Мата је сјајно шутирао после корнера, лопта је завршила на пречки.

21.27 – Оштро у Амстердаму, сада Арамбари грубо стартује и у 28. минуту добија жути картон.

21.16 – Након једног снажног дуела у казненом простору, сукобили су се тренери две екипе – Хосе Борделас и Ерик тен Хаг.

21.10 – ГОООЛ! Ајакс изједначио на 1:1! Само пет минута трајала је предност гостију, а "копљаиници" су се експресно вратили. Ван де Бек је ушао у казнени простор,  вратио на другу стативу, лопта је прошла кроз петорицу играча у петерцу и дошла до усамљеног Данила Переире на другој стативи, којем није било тешко да је убаци у мрежу!

21.08 – Шпанци се не заустављају, нова добра прилика! Мата је још једном сачувао лопту у казненом простору после додавања Мате, одложио до саиграча, али је шут био лош.

21.05 – ГОООЛ! Хетафе је повео 1:0 и шокирао Амстердам! После аута са леве стране у 5. минуту, лопта је захваљујући срећном одбитку  дошла до нападача Мате, који је гурнуо у гол. Ајаксу је сада неопходно да постигне четири гола!

21.00 – Почела је утакмица на "Јохан Кројф арени".

20.30 – Састави:

Ајакс: Онана – Дест, Шурс, Мартинес, Блинд – Гравенберх, Ван ден Бек, Ејтинг – Данило, Тадић, Бабел
Хетафе: Сорија – Суарес, Доконам, Ечеита, Оливеира Мирамонтес – Нијом, Максимовић, Арамбари, Кукуреља – Мата, Дејверсон

"Копљанике" нашег Душана Тадића очекује тежак посао у реваншу, пошто је Хетафе у првом дуелу славили резултатом 2:0.

Холанђани, иако важе за фаворита за освајање Лиге Европе, у Шпанији су одиграли једну од најлошијих утакмица у последњих неколико година.

Због тога се надају да ће поправити утисак на "Јохан Кројф арени", а највеће изненађење Ла Лиге ће покушати да одбрани предност. У тиму ће бити српски репрезентативац Немања Максимовић.

У истом термину игра се још шест утакмица јер је окршај Салцбурга и Ајнтрахта из Франкфурта одложен због урагана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво