Станковић: У Инђију да победимо, па да на миру спремамо дерби

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да екипа иде у Инђију да победи и онда се на миру спрема за 162. вечити дерби.

Звезда има 13 бодова предности у односу на Партизан, а управо две најбоље српске екипе у недељу играју први овогодишњи "вечити" дерби.

"Имамо три утакмице за осам дана, али победе су најбољи лек за умор. Битно је да донесемо три бода кући. Инђија је коректна екипа које има своје циљеве, борбени су, али то нас не занима. Идемо да одиграмо добру утакмицу, победимо и полако и на миру спремамо дерби. Биће нешто другачији састав у односу на прва два меча, али код мене не постоје стартери. Био сам директан и јасан са играчима да свако пођеднако конкурише за тим и у датом тренутку играју најспремнији", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Како је навео, они који нису играли у претходне две недеље, такође морају и заслужују да имају минутажу и верује да ће је искористити и бити прави.

"Имамо такав менталитет и не размишљам да другачије може да буде. Ми у сваку утакмицу улазимо као да је финале. Желим да играчи напредују заједно са мном и да као целина растемо, тако да не размишљамо о бодовној предности".

Он је појаснио и како бира стартних 11.

"Увек играју најспремнији. су потребни играчи који могу да одговоре на захтеве утакмице и то је оно што гледам. Не бирам састав према противницима, већ гледам да имам компактност и равнотежу у екипи. Анализирамо противника, али не правимо тим према њему. Логично је да екипе које су слабије од нас стану у низак блок, али на нама је да изађемо високо. Друга лопта је најбитнија, то је оно што прави разлику у таквим мечевима".

Станковић се још једном осврнуо на критике које је дао играчима после победе против Војводине (2:0) у прошлом колу.

"Били смо добри у првом полувремену. Контролисали утакмицу и практично су нам само у завршним тренуцима првог дела игре запретили. Ту немам шта да замерим, али засметао ми је однос после постигнутог гола и црвеног картона гостију. Стали смо, импровизовали и играли без ритма. То ме је извео из такта. Објаснио сам играчима да не треба да им "дајем медаље" за оно што добро раде, јер се то од њих очекује. То је оно што увежбавамо током недеље, али не може да се деси да 25.000 људи дође на стадион да нас бодри, а да ми станемо. Имао сам претерану реакцију после утакмице, али сам рекао оно што мислим", поручио је Станковић.

Утакмица 23. кола Суперлиге између Инђије и Црвене звезде игра се у среду од 14 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво