Морињо спрема клопку Лајпцигу, Аталанта наставља европски сан

Шеснаест најбољих клубова наставља борбу за највреднији клубски европски трофеј. У данашњем мечу осмине финала ривали ће бити Тотенхем и немачки Лајпциг. Утакмица у Лондону се игра у од 21 час уз директан пренос на нашем првом програму и стрим на РТС Планети. У другом дуелу Аталанта на "Сан Сиру" дочекује Валенсију. Ток меча и кретење резултата пратите на нашем порталу.

Аталанта - Валенсија

Несумњиво најмање атрактиван пар од свих осам у нокаут фази, али то не значи да ћемо гледати слабији фудбал у Валенсији, односно Милану, где Аталанта на "Сан Сиру" игра своје мечеве као домаћин.

Доказ томе је и чињеница да су "Слепи мишеви" у директном дуелу избацили прошлогодишњег полуфиналисту Ајакс и, не само то, него "Копљанике" послали у Лигу Европе.

С друге стране, Аталанта је у последњем колу групне фазе успела да као другопласирана прође у групи у којој су још били Шахтјор из Доњецка и загребачки Динамо. Сити је био неприкосновен, па је тим Ђан Пјера Гасперинија у дебитантској сезони у Лиги шампиона направио велики успех.

"Гледао сам неколико њихових утакмица, посебно против Барселоне и Атлетико Мадрида. Биће тежак тест за нас. 'Местаља' је попут котла који им помаже да преокрену. Неће бити лако, Валенсија је веома квалитетна и сигурно је да ће бити интересантно. Идемо на 'Сан Сиро' да играмо пред 40.000 људи, морамо да уживамо", казао је Гасперини.

У клубу сви са нестрпљењем чекају наставак такмичења.

"У среду би требало да буде сјајно вече, надамо се добром резултату, како бисмо могли да се боримо за пролаз у Валенсији", истакао је Папу Гомес.

Валенсија већ три утакмице не зна за тријумф, али је у последњој успела да извуче реми против Атлетика, сјајним голом Жофрија Кондогбије.

"Када играмо овако, веома је тешко победити нас. У фудбалу је најважнија ствар задржати висок ниво, јак ритам и интензитет. Трудићемо се да побеђујемо. Навијачи су увек важни, када су на нашој страни, као да су нам 12. играч. Морамо на терену да урадимо све и због њих, не само због нас", сматра Кондогбија.

Тренер Алберт Селадес имаће главобољу јер не може да рачуна на Алесандра Флоренција који је добио варичеле.

Тотенхем - Лајпциг

Друга утакмица програма у среду биће много атрактивнија, састају се Тотенхем и Лајпциг, а исту ћете у директном преносу моћи да пратите на Првом програму РТС-а (21.00).

Жозе Морињо ће поново бити у центру пажње, а сада ће његов изазивач бити много млађи Јулијан Нагелсман.

Немачки стручњак, који је постао хит док је као младић водио Хофенхајм, препородио је клуб из Лајпцига и учинио га правим конкурентом за титулу.

Клуб иза којег већ дуго година стоји компанија "Ред Бул", заузима другу позицију на табели Бундеслиге са 45 бодова, једним мање од водећег Бајерна.

Лајпциг је дуго био на челу, али и поред сјајних резултата у домаћем такмичењу, не жели да одустане од европског сна.

"У групи смо показали да смо у најмању руку једнаки са сваким противником. Податак да смо били први у групи у којој није било главних фаворита је изузетан. Враћали смо се у важним тренуцима и обезбедили челну позицију", речи су нападача Тима Вернера.

Вернер је најбољи појединац Лајпцига са 25 голова и 10 асистенција у свим такмичењима ове сезоне.

"Тотенхем је врхунски тим и има сјајног тренера. Знамо да је њихов стадион изузетно здање и то ће бити добра фудбалска утакмица. Такмичићемо се са тимом који свима ствари отежава, али смо пуни самопоуздања. Треба да одемо тамо и добро се забављамо, то је прави приступ оваквој утакмици".

Док се његови играчи, али и противници спремају за важан сусрет, Морињо на уму има нешто друго. Више се бавио суспензијом Манчестер ситија из Европе, него противником - барем у јавности.

"Ако желите да анализирам, морам да питам да ли тим који је завршио као другопласирани 2018. године добија шампионску титулу? Да или не?", нашалио се португалски стручњак поводом ситуације у Ситију.

Због суспензије, "грађанима" је под знаком питања и шампионска титула из прве Гвардиолине године, коју је Манчестер јунајтед завршио на другој позицији. Тада је на клупи "црвених ђавола" седео управо Морињо.

У првим мечевима осмине финала Лиге шампиона фудбалери Атлетика из Мадрида савладали су браниоца трофеја Ливерпул 1:0 (1:0). Једини гол постигао је Саул Њигуез у четвртом минуту.

Истовремено, Борусија Дортминд савладала је Пари Сен Жермен 2:1 (0:0). Феноменални Норвежанин Ерлинг Халанд био је стрелац у 69. и 77. минуту, док је гол за Парижане постигао Нејмар у 75. минуту. Реванш мечеви играју се 11. марта.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво