Дон Балон подигао Шпанију на ноге – Барселона жели Јовића

Шпански спортски лист "Дон Балон" пренео је информацију која је узбуркала спортску јавност у Шпанији. Према писању овог листа, фудбалски клуб Барселона жели да из Реал Мадрида доведе српског репрезентативца Луку Јовића.

Јовић је на почетку сезоне стигао у Реал Мадрид из франкфуртској Ајнтрахта за 60 милиона, али без обзира што наступа за највећег ривала, челници "Блаугране" размишљају о куповини.

Разлог за то је резултат катастрофалне трансфер политике која је шампиона Шпаније оставила без адекватних решења у нападу, након повреда Луиса Суареса и Усмана Дембелеа.

Каталонци на располагању имају само Лионела Месија, Антоана Гризмана и Ансуа Фатија, али су добили могућност да, због нове тешке повреде Дембелеа, доведу једно појачање из домаћег првенства ван прелазног рока.

Правило у Шпанији налаже да клубови, који остану без играча на више од четири месеца, имају право на куповину фудбалера који игра у неком домаћем клубу, иако су трансфер рокови завршени.

После много буре, сукоба Месија са спортским директором Ериком Абидалом, као и слабе форме под вођством новог тренера Кикеа Сетијена, Барселона се поново окренула довођењу Луке Јовића.

Дон Балон пише да клуб са "Камп Ноуа" размишља да активира откупну клаузулу и већ сада доведе српског центарфора. Некадашњи центарфор Црвене звезде, Бенфике и Ајнтрахта био је на радару каталонског гиганта пре неколико месеци после сјајне сезоне у Бундеслиги и Лиги Европе, али је процењено да не учествује довољно у креацији напада свог тима, после чега је завршио на "Сантјаго Бернабеуу".

Сада би то могло да се промени, уколико се љути противници договоре (раније је било случајева преласка из једног у други клуб), а осим Јовића у везу са Барселоном доводили су се Вилијам Жозе (Сосиједад), Лукас Перес (Алавес), Луис Суарес (Хетафе) и Кристијан Стуани (Ђирона).

Осим њих, појавиле су се информације да се преговара и са Душаном Тадићем, али је његов трансфер стопирао Ајакс, после чега се, према писањима Дон Балона, Барса окренула Јовићу.

Репрезентативац Србије је до сада одиграо 23 утакмице за "краљевски клуб" у свим такмичењима и постигао два гола.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво