Уефа сурова према Ситију! "Грађани" без Лиге шампиона две године

Манчестер сити, због кршења финансијског фер-плеја, кажњен је са две године забране играња у Лиги шампиона, али и са 30 милиона евра. Казна важи од наредне сезоне, а Сити има право жалбе.

Манчестер сити, због кршења правила финансијског фер-плеја, кажњен је забраном играња у Лиги шампиона у наредне две сезоне.

Уефа је "грађане" казнила и са 30 милиона евра.

Како се наводи, Сити је крив због тога што је лажно повећавао приходе од спонзора, када је предавао годишњу документацију за финансијски фер-плеј. 

Пресуда је дошла после истраге која је покренута када је у новембру Шпигл објавио документа.

Немачки лист је објавио мејлове који су "процурили", а у којима се наводи да власник Ситија, шеик Мансур бин Зајед ел Нахијан, новац за дресове, академију и стадион тима из Манечстера није добио само од своје авио-компаније Етихад.

Од укупне своте од 68 милиона фунти, колико је наведено, само осам милиона је новац авио-компаније, која је главни спонзор.

Казну ће Сити почети да издржава од наредне сезоне, што значи да ће ову сезону моћи да заврши у најјачем европском такмичењу.

Уефина одлука није коначна, што значи да "грађани" имају право жалбе.

"Манчестер сити је разочаран, али не и изненађен данашњом Уефином одлуком. Клуб је тражио формирање независног тела које ће непристрасно размотрити ситуацију", наводи се у Ситијевом образложењу.

"У децембру 2018. године, главни истражитељ Уефе предложио је санкцију за Манчестер сити пре него што је икаква истрага започета. Реч је о промашеном Уефином процесу, по принципу кадија те тужи, кадија ти суди. А клуб се формално жалио дисциплинском органу Уефе."

"Једноставно речено, ово је случај који је покренула Уефа, процесуирала га је Уефа и судила нам је Уефа. Пошто се ово заврши, клуб ће проценити непристрасно, у најкраћем могућем року и покренуће поступак код Арбитражног суда за спорт", закључује се у Ситијевом саопштењу.

Изабраници Пепа Гвардиоле у нокаут фази ове сезоне састају се са мадридским Реалом у осмини финала.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво