Црвена звезда се опростила од Михића

У просторијама фудбалског клуба Црве звезда је одржана комеморација некадашњем тренеру црвено-белих Миљенку Михићу.

У присуству супруге Розе и сина Драгана од великог тренера опростили су се Владица Поповић, Владимир Петровић, Душан Савић, Зоран Филиповић, Цвијетин Благојевић, Миле Јовин и Живан Љуковчан.

"Делимо огромну тугу са породицом и кажемо велико хвала Миљенку за све што је дао својој Звезди и за све што нас је научио. Учио нас је фудбалу, љубави према Звезди, животу и педагогији. Могао је са великим успехом да ради са пионирима, али и са првотимцима. Драги Михо, био си велики човек, велики тренер и велики Звездаш", рекао је председник секције ветерана Црвене звезде Поповић.

Посебно инспиративно о Михићу је говорио његов дугогодишњи сарадник Синиша Ружичић, са којим је Михи водио школу фудбала "Карађорђе".

"Био је човек и тренер који види и срце и душу сваког играча, а уз то је био и сјајан фудбалски зналац. Ово је сећање на човека који је за живота направио себи споменик у срцима свих Звездиних навијача. Сви треба да се поносимо што је он био тренер на Маракани", рекао је Ружичић.

У име играча којима је Михић трасирао пут ка звездама, од великог тренера опростио се легендарни центарфор Филиповић.

"Био је тренер Дулету, Пижону, Богићевићу, Новковићу и мени у омладинској школи, а после смо га сачекали и у првом тиму. Трасирао је наш пут ка великим утакмицама, головима и победама и то ћемо сви вечно памтити. Свако од нас заувек ће носити део Миљенка Михића у себи", рекао је Филиповић.

Михић је годинама радио као тренер млађих категорија Црвене звеуде, а у сезони 1974/75. као шеф стручног штаба првог тима довео је црвено-беле до полуфинала Купа победника купова.

Звезда је у четвртфиналу елиминисала мадридски Реал, који је водио Миљан Миљанић, а у полуфиналу је изгубила од Ференцвароша. Први полуфинални меч одигран на Маракани пратило је 120.000 навијача и то је највећа посета икада забележена у историји југословенског фудбала.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво