Сити показао силу у Загребу, Аталанта за историју

Фудбалери загребачког Динама поражени су од Манчестер ситија у Загребу са 4:1 (1:1) и остали без пласмана у eвропска такмичења, док је Аталанта славила у Украјини против Шахтјора са 3:0 (0:0) за пласман у осмину финала у мечевима последњег кола групне фазе Лиге шампиона.

Динамо је уочи меча са Манчестер ситијем имао амбиције да се пласира у осмину финала елитног такмичења, а остали су и без Лиге Европе.

"Модри" су поражени од енглеског шампиона у Загребу 3:1, а европско пролеће неће дочекати због победе Аталанте над Шахтјором у гостима (3:0).

Динамо је меч у Загребу почео спектакуларно, ефектним голом Данија Олма.

Гвардиолин тим је до изједначења стигао преко Габријела Жезуса у 34. минуту. За само девет минута игре у другом полувремену Бразилац је стигао до хет-трика головима у 50, и 54. минуту. Тачку на меч ставио је Фил Фоден у 84. минуту.

Аталанта је дефинитивно највеће изненађење Лиге шампиона. Историјски пласман малог клуба из Бергама донели су Тимоти Кастањ у 66, Марио Пашалић у 80, и Робин Госенс у 94. минуту меча у Харкову.

Пласман у осмину финала већ су обезбедили Ливерпул, Наполи, Барселона, Борусија, Лајпциг, Лион, Валенсија и Челси. 

Резултати:

Динамо Загреб - Манчестер сити 1:4 (1:1)

Шахтјор - Аталнта 0:3 (0:0)

Табела Групе Ц: Манчестер сити 14, Аталанта 7, Шахтјор 6, Динамо Загреб 5.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво