Коријере дело спорт на стубу срама због насловне стране

Коријере дело спорт нашао се на удару (не само) италијанске јавности пошто је текст о предстојећој утакмици између Интера и Роме насловио "Црни петак", са фотографијама Ромелуа Лукакуа и Криса Смолинга, тамнопутих фудбалера ове две екипе.

Борба против расизма у Италији добија нове контуре, пошто се на друштвеним мрежама појавила насловна страна листа Коријере дело спорт, која на непримерен начин најављује дерби меч 15. кола Серије А између Интера и Роме.

"Црни петак" наслов је чланка, уз приложену фотографију најбољих играча два тима, Ромелуа Лукакуа и Криса Смолинга. како су оба играча тамнопута, реакција јавности је била веома бурна, уз оцену да се ради о расизму.

Из листа кажу да нико није ни прочитао чланак, већ да су се сви "ухватили" за наслов, док је смисао текста баш супротан – "негирање разлика је типична грешка 'расизма' антирасизма", била је одбрана уредништва.

Лист је стављен на стуб срама, бројне организације, попут мреже Фаре (некадашње удружење Football against racism in Europe), сматрају да управо медији у Италији свакодневно хране расизам.

Реаговала је и Рома, али многи нису задовољни начином на који је римски клуб заштитио Смолинга од "расистичког напада".

Италијански фудбал је већ недељама на насловним странама спортских часописа широм света, али због негативног односа (пре свега) навијача према тамнопутим фудбалерима.

Ромелу Лукаку био је суочен са мајмунским крицима које су узвикивали навијачи Каљарија, док је недавно Марио Балотели ушао у отворени сукоб са присталицама Вероне.

Утисак је да органи који би требало да регулиши прописе, али и понашање италијанских навијача на утакмицама не раде свој посао како треба, па је непримерен наслов угледног листа какав је Коријере дело спорт само долио уље на ватру.

А ватра прети да прерасте у пожар... 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво