Хрватска преокретом против Словачке до пласмана на ЕВРО

Фудбалери Хрватске савладали су у Ријеци, после преокрета, Словачку са 3:1 и обезбедили пласман на Европско првенство. Своје место на континенталном шампионату обезбедили су и Пољска и Аустрија из Групе Г, као и Немачка и Холандија у Групи Ц.

Хрватска је у Ријеци била на путу да закомпликује сопствену судбинуа, Словаци су водили на полувремену голом Боженика, али су "коцкасти" у наставку преокренули и обезбедили пламан на ЕВРО 2020.

Влашић је донео изједначење, а Петковић потпуни преокрет, који је Хрватску оставио недодирљиву на првом месту на табели Групе Е са 17 освојених бодова. Коначан резултат поставио је Перишић.

За друго место на табели и директан пласман на ЕВРО бориће се три екипе - Мађарска (12 бодова), Велс (11) и Словачка (10), а у мечевима последњег кола састају се Словачка - Азербејџан и Велс - Мађарска.

Немачка је сигурном победом над Белорусијом од 4:0 обезбедила прво место у Групи Ц, док су у другој утакмици те групе Северна Ирска и Холандија одиграле без победника 0:0.

Стрелци за "панцере" били су Гинтер, Горецка и Крос (два), док је Северна Ирска могла до тријумфа против "лала", али је Дејвис био непрецизан са беле тачке у првом полувремену сусрета у Белфасту.

Холандија је освојеним бодом обезбедила пласман на Европско првенство.

Немачка је прва у групи са 18 бодова и предстоји јој меч са Ирцима, док је Холандија друга са 16, а Северна Ирска трећа са 13.

У Групи Г сигуре победе забележиле су екипе Пољске и Аустрије и обезбедиле прва два места на табели, која воде на континентални шампионат.

Пољска је у Израелу славила 2:1 головима Криковјака и Пјонтека, Дабур за Израел, док је Аустрија на свом терену истим резултатом била боља од Северне Македоније погоцима Алабе и Лајнера, гол за суседе постигао је Стојановски у последњим тренуцима.

Коло пре краја такмичења Пољска је прва на табели са 22 освојена бода, Аустрија друга са 19, а следе Словенија, Северна Македонија, Израел и Летонија.

У последњем колу Пољска дочекује Словенију, док Аустрија гостује у Летонији.

Пласман на Европско првенство до сада су обезбедиле следеће селекције: Аустрија, Белгија, Хрватска, Чешка, Енглеска, Финска, Француска, Немачка, Италија, Холандија, Пољска, Русија, Шпанија, Шведска, Турска и Украјина.

Распоред мечева до краја квалификација, као и табеле можете погледати ОВДЕ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво