Финале Лиге шампиона на путу за Америку

Финале фудбалске Лиге шампиона могло би 2024. године да буде одиграно на територији Сједињених Америчких Држава, односно први пут ван Европе.

Такву могућност као реалну доноси извештај америчког Морнинг консалта, у којем се наводи да Уефа и њени комерцијални партнери већ обављају разговоре са америчким партнерима.

Наиме, руководство европске куће фудбала је и поред лошег пријема ове идеје пре две године, ипак истрајно да Лига шампиона прошири свој утицај и ван граница Старог континента.

Како наводи извор овог медија, као место одигравања те утакмице спомиње се "Метлајф стадион" у Њу Џерзију.

Иако је све још у почетној фази, лист наводи да се комерцијални партнери Уефе не стиде да покажу своје амбиције у овом пројекту.

Наводно, велику улогу у довођењу финала Лиге шампиона на америчко тло имаће и телевизијски гигант Си-Би-Ес (CBS), који ће од 2021. преузети преносе тог такмичења за северноамеричко тржиште за суму од 140 милиона долара по сезони.

Домаћини финалне утакмице елитног такмичења за блиску будућност су познати – Истанбул 2020, Санкт Петербург 2021, Минхен 2022. и Лондон 2023. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво