Која деца ће вечерас моћи да гледају Партизан у Хумској?

Фудбалери Партизана од 21 сат играју прву утакмицу 4. кола квалификација за Лигу Европе против норвешког Молдеа и то пред празним трибинама. Тако је првобитно одлучила Уефа, због недоличног понашања навијача. Ситуација се у међувремену мало променила, па ће црно-бели ипак имати подршку у Хумској, можда не најбројнију, али најискренију вероватно да.

Капије Партизановог стадиона вечерас ће се ипак отворити за публику, али само ону одабрану.

На молбу ФК Партизан по члану 73 (х) ДР утакмици плеј-оф фазе квалификација за Лигу Европе регулативно тело Уефе је дозволило присуство деце узраста до 14 година која припадају Омладинској школи фудбала црно-белих или школама фудбала у Београду и Србији.

Иако је Европска фудбалска комисија строга, неки ће можда рећи и ригорозна, ово је први пут да дозвољава овако нешто.

Колико ће деце вечерас навијати за Партизан са овог места и како су одабрана рећи ће нам директор маркетинга ФК Партизан, Предраг Вујовић.

"Сада имамо спискове који су потврђени и сортирани у договору са нашом омладинском школом. Не могу вам рећи тачан број, али отприлике 4.700 деце. Уефа је била ригорозна, могу доћи млади фудбалери до 14 година, чланови наше омладинске школе и чланови других клубова, са пратиоцима који су њихови тренери и старатељи, односно људи који са њима раде и сарађују", рекао је Вујовић за РТС.

Он је истакао да ће сви бити смештени на западној трибини стадиона, да ће добити послужење, а потом образложио како су деца бирана.

"Нажалост, у кратком временском периоду смо то објавили и огласили. Интересовање је огромно, али број је такав јер ми не можемо и не смемо да прихватимо да неко дође са двоје или троје деце и каже: 'Ево, оно би да уђе, ја сам му старатељ'. Зна се по стандардима колики је број и мислим да на 12 деце иде један тренер. Нама ће доћи школице које сарађују са нашом фудбалском школом, то су озбиљне оганизације широм Србије, али и Републике Српске. Имамо школе из Новог Пазара, Ниша, Новог Сада, Бијељине, Крагујевца, Лесковца..."

Многи родитељи не доводе децу на стадион у право из страха од инцидената, што се, морамо да кажемо, дешава када су утакмице Партизана и Црвене звезде у питању. Можда бисмо овакве начине санкционисања могли да практикујемо и у домаћем првенству, па да се деци која воле и тренирају фудбал омогући да га гледају у сигурним условима.

Партизан је тражио привремену сузпензију казне, али је Уефа то одбила. Ипак, жалбени поступак се наставља па се црно-бели надају да ће казна бити преполовљена и да ће наредни европски меч као домаћин играти пред публиком. Колико ћемо чекати на ту одлуку?

"Можемо да предложимо, не можемо да инсистирамо због претходне казне. Мислим да би то требало да буде најкасније после реванша са Норвежанима", закључио је Вујовић.

Уефа је ФК Партизан казнила и новчано са 24.250 евра. Казна за следећи инцидент могла би да буде ригорознија.

Тренер Партизана Саво Милошевић рекао је и да изостанак публике и те како одговара противничком тиму.

Дуел између Партизана и Молдеа на програму је од 21 сат уз директан пренос на нашем Првом програму, као и на Првом програму Радио Београда, стрим је на РТС планети, а на нашем порталу можете пратити ток меча и кретање резултата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво