Раднички пред тешким задатком против естонске Флоре

Фудбалери Радничког од 20.45 сати дочекују Флору из Талина у реванш мечу 1. кола квалификација за Лигу Европе. Директан пренос можете пратити на Другом програму РТС-а, а кретање резултата на нашем порталу.

Естонски тим је у првом сусрету победио са 2:0, пред Радничким је тежак задатак, а шеф стручног штаба Симо Крунић и фудбалер Александар Тодоровски послали су оптимистичке поруке са конференције за медије.

"Имамо веома негативан и неугодан резултат из прве утакмице. Покушаћемо да анулирамо ту њихову предност на тај начин што ћемо играти нападачки . Морамо да ризикујемо и свесни смо тога. Резултат од 2:0 је велика предност и нама су потребна најмање три гола како би прошли даље. Током целе седмице смо анализирали утакмицу коју смо одиграли и у којој смо потпуно подбацили. Пуно смо грешили, али и поред свега нисмо смели да дозволимо да примимо тај други гол у 90. минуту. Играчи су свесни да смо ту утакмицу одиграли лоше и сада су тотално фокусирани на оно што нас чека сутра. Спремни смо , у екипи је добро расположење, а оно што ми је посебно драго је да моји фудбалери свхатају тежину овог меча и верују у преокрет. Очекујем да играмо квалитетно и борбено и да уз подршку свих структура клуба и публике на Чаиру елиминишемо Флору", рекао је Симо Крунић, који је најавио веома офанзивну поставу за предстојећи меч.

"Немамо шта да калкулишемо. Морамо да их нападнемо од самог старта и јуримо брзи гол који би нам отворио врата успеха. Могу да кажем да ће се већина играча који су наступили у Талину поново наћи у стартној постави, а направићу највероватније две промене. Саша Стојановић  ће сигурно почети утакмицу и то уместо Номе, пошто нам је потребна његова креација на средини терена у сарањи са Мелегом и Томићем. Могуће је да направимо још једну промену, али се још увек двоумимо око тога.  Морамо бити фокусирани и опрезни. Јурићемо голове, али смо и свесни да не смемо да примимо погодак, јер би у том случају морали да постигнемо четири како би прошли у наредну рунду. Они су опасна и уиграна екипа и требаће нам жесток рад током свих 90 минута на терену ако желимо да остваримо циљ", завршио је Крунић.

Оптимиста пред дуел са Флором је и десни бек Нишлија Александар Тодоровски.

"Ову утакмицу морамо да одиграмо потпуно другачије него претходну, у којој смо много грешили у свим линијама. Свим срцем желимо да надокнадимо тај резултат, али смо свесни да то неће бити лако. Фудбал је сјајна и занимљива игра и ја верујем да ми можемо да их овде добијемо макар са три гола разлике. Биће тешко, незахвалан је задатак пред нама, али ми из ове коже не можемо. Даћемо наш максимум и надам се да ће то бити довољно да се сутра увече сви радујемо на нашем стадиону", изјавио је Тодоровски.

Победник овог двомеча ће се у другок колу квалификација састати са Ајнтрахтом из Франкфурта.

Улазнице за дуел између Радничког и Флоре пуштене су у продају у понедељак на билетарници испред хале Чаир, а сви заинтересовани моћи ће да их купују све до дана утакмице од 10 до 18 часова.

Карте за источну, западну и северну трибину коштају 500 динара, а за место у ложи потребно је издвојити 2.000 динара. Подсећамо да ће јужна трибина у четвртак бити празна, пошто је Уефа казнила Раднички због непримереног транспарента и употребе пиротехничких средстава на мечу против Макабија пре годину дана.

Директан пренос можете пратити на Другом програму РТС-а, а кретање резултата на нашем порталу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво