Барса немоћна, фудбалерке Лиона поново првакиње Европе

Фудбалерке Олимпика из Лиона наставиле су суверену доминацију у Европи и четврту годину узастопно постале првакиње Старог континента. Лион је у финалу декласирао Барселону резултатом 4:1, у мечу у којем је доминирала Ада Хегерберг.

Норвешка играчица, која је прошле сезоне освојила Златну лопту за најбољу на свету, комплетирала је хет-трик и тако најавила вероватно ново признање Франс фудбала.

Француски првак је сав посао на стадиону "Ференц Пушкаш" у Будимпешти завршио у првих пола сата, док је Ада три гола постигла у размаку од само 16 минута.

Џенифер Марошан је донела предност Лиону већ у шестом минуту, а Норвежанка је потом погађала у 14, 19. и 30. минуту.

Представнице Барселоне нису могле да парирају много бољем тиму и тако ће по лошем памтити прво финале Лиге шампиона у историји женске секције клуба.

Једино што су успеле јесте да у финишу ублаже пораз преко Асисат Ламине Ошоале.

Олимпик из Лиона је шести пут освојио елитно такмичење, што је рекорд, а тиме је комплетирао "триплу круну" у женском фудбалу, пошто је претходно освојио Лигу 1 и национални Куп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво